BARSELONA GA DOBRO ZAPAMTILA: Bivši fudbaler Čelsija Ramireš završio karijeru
Foto: Fonet AP

KRAJ

BARSELONA GA DOBRO ZAPAMTILA: Bivši fudbaler Čelsija Ramireš završio karijeru

Fudbal -

Brazilski fudbaler Ramireš saopštio je da je okončao profesionalnu karijeru.

"Posle kratkog razmišljanja, želim da vas obavestim da sam zvanično odlučio da završim karijeru profesionalnog fudbalera. U ovom trenutku mogu samo da zahvalim bogu što me je doveo do najvišeg nivoa koji sport može da ponudi", napisao je vezni fudbaler na svom Instagram nalogu.

Ramireš (35) je tokom karijere izmedju ostalog igrao za Kruzeiro, Benfiku, Čelsi (od 2010. do 2016.), kineski Đangsu, a poslednji klub mu je brazilski Palmeiras.

On se zahvalio klubovima za koje je nastupao, kao i brazilskoj selekciji sa kojom je igrao na dva Svetska prvenstva.

"Takođe hvala svim saigračima, zaposlenima, trenerima i direktorima sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim. Mojoj porodici, majci, deci, braći i pravim prijateljima, veliko hvala što ste ovih godina bezuslovno bili uz mene, radovali se svakom mom uspehu kao da je vaš, što mi je uvek bilo najveća snaga i motivacija", dodao je on.

Ramireš će ostati upamćen po golu koji je postigao u revanš meču polufinala Lige šampiona 2012. godine, kada je Čelsi eliminisao Barselonu.

Londonski klub je kasnije u finalu savladao Bajern iz Minhena i došao do prve titule prvaka Evrope. Za Čelsi je odigrao 251 utakmicu, uz 34 postignuta gola.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track