RAZOČARANJE... SA RAZLOGOM, ILI IPAK NE? Da li smo i dalje SPORTSKA NACIJA, koji PORAZ vam je najteže pao ove godine? /ANKETA/
Foto: Profimedia

anketa

RAZOČARANJE... SA RAZLOGOM, ILI IPAK NE? Da li smo i dalje SPORTSKA NACIJA, koji PORAZ vam je najteže pao ove godine? /ANKETA/

Fudbal -

Ova godina je za naše sportiste bila veoma turbulentna, kao i uvek, od njih se mnoge očekivalo a koliko je to zapravo realno?

Naš narod i zemlja dugo vremena su predstavljali oličenje kolektivnog duha, entuzijazma nam nikada nije manjkalo, pa je čak i nebrojano puta taj entuzijam dosegao neke ogromne razmere.

Uvek smo važili za zemlju sporta, pa i kada su u pitanju ekipni sportovi kao što su odbojka, košarka, vaterpolo... Da ne pričamo o tenisu, i ostalim individualnim sportovima gde su naši predstavnici više puta pokorili konkurenciju i popeli se na sam vrh sveta.

Međutim, kada pogledamo sa ove tačke gledišta, da li utisak o tome da smo zemlja sporta, polako odlazi u prošlost?

Srbija
foto: Dado Đilas

Ovo godine, naši sportisti imali su nekoliko neuspeha na velikim takmičenjima. Odbojkaši su uvek u konkurenciji najvećih favorita za osvajanje najsjajnijeg odličja, ali su na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu učešće završili u osiminifinala.

Takođe, ni vaterpolisti koji su nas toliko puta usrećili ove godine nisu ostvarili veliki podvig. Na Evropskom prvenstvu, "delfini" su završili na tek devetom mestu, što je daleko ispod svakog očekivanja.

Potom i košarkaši... Tim Svetislava Pešića okončao je svoje učešće na Evropskom šampionatu već u osmini finala, kada je od naše reprezentacije bila bolja selekcija Italije. Cela nacija je verovala u ove momke, a onda umesto slavlja, usledio je debakl.

I za kraj, Orlovi. Uspela je fudbalska reprezentacija Srbije da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru fenomenalnom pobedom protiv Portugala. Od tog momenta, euforija je u Srbiji se širila neverovatnom brzinom.

Ne pamti se da je bila takva euforija kada je u pitanju naša fudbalska reprezentacija. Mnogi su se nadali da će Orlovi moći da zamrse konce ostalim ekipama na Mundijalu i naprave neki uspeh, međutim četa Dragana Stojkovića završila je kao poslednjeplasirana ekipa u grupi, sa samo jednim osvojenim bodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track