MENIG GOLČINOM KAKVA SE RETKO VIĐA PRESUDIO VOŠI! Crno-beli odneli sva tri boda sa "Karađorđa", o ovom evrogolu će se pričati!
Foto: Starsport

superliga srbije

MENIG GOLČINOM KAKVA SE RETKO VIĐA PRESUDIO VOŠI! Crno-beli odneli sva tri boda sa "Karađorđa", o ovom evrogolu će se pričati!

Fudbal -

U meču drugog kola Superlige Srbije, fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u Novom Sadu, pošto su danas pobedili Vojvodinu na "Karađorđu" rezultatom 2:0!

Gledali smo vrlo sadržajan meč u Novom Sadu, fudbaleri obe ekipe potrudili su se da nagrade navijače koji su po ovom kišnom danu došli na tribine "Karađorđa"! I u tome su uspeli.

Bilo je šansi, lepih poteza, golova... Sve što jedna utakmica treba da sadrži.

Igralo se veoma oštro od samog starta, te se glavni arbitar meča Milanović danas čak šest puta hvatao za džep.

Napadali su izabranici Igora Duljaja od samog starta meča, stvarali su šanse, Severina i Menig su pravili Carevića najviše problema, ali lopta nije želela u gol.

Uprkos brojnim šansama, mreže nakon prvih 45 minuta su mirovale, da bi u nastavku videli dva pogotka.

Poveo je Partizan u 47. minutu, tada je sjajno Bibras Natho proigrao Saldanju koji je sa mnogo osećaja utrčao u kazneni prostor Vojvodine i preciznim udarcem matirao Carevića!

Nisu se predali igrači Voše, želeli su brzo da poravnaju rezultat, i to su mogli da urade u 58. minutu. Najpre se Čumić našao u odličnoj šansi, da bi nekoliko desetina sekundi kasnije posle kornera sa desne strane, Crnomarković sjajno šutirao glavom i poslao loptu tik pored desne stative!

I onda, kako to obično biva u fudbalu, usledila je kazna. Prednost Parnog valjka duplirao je Kvinsi Menig, i to na fantastičan način. Brzonogi fudbaler je lepo ušao u kazneni prostor Vojvodine, i potom iskosa sa leve strane efektnim udarcem zatresao mrežu novosadske "Stare dame".

Uživo,

Vojvodina - Partizan: 0:2 (0:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica u Novom Sadu!

86. minut - Prekinuo je Šćekić jednu kontru Vojvodine, pa zatim dobio žuti karton.

79. minut - Žele fudbaleri Vojvodine da postignu pogodak, ali im fali malo kreacije na drugoj polovini terena. Za sada, defanzivci gostujućeg tima uspešno otklanjaju svaku potencijalnu opasnost!

74. minut - GOOOOOl! Partizan vodi sa 2:0! Menig je lepo ušao u kazneni prostor Vojvodine, i potom iskosa sa leve strane efektnim udarcem duplirao prednost Parnog valjka!

- Urnebesna situacija u Novom Sadu!

63. minut - Kanute je izašao iz igre zbog žutog kartona, a šansu je dobio Šćekić!

58. minut - Ovo je bila odlična šansa za Vojvodinu! Posle kornera sa desne strane, Crnomarković je sjajno šutirao glavom i poslao loptu tik pored desne stative!

54. minut - Urnebesna scena u Novom Sadu! Meč je na kratko morao da se prekine jer je na teren utrčao pas.

47. minut - GOOOOL! Partizan vodi rezultatom 1:0! Sjajno je Bibras Natho proigrao Saldanju koji je sa mnogo osećaja utrčao u kazneni prostor Vojvodine i preciznim udarcem matirao Carevića!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade!

44. minut - Belić je šutirao glavom posle centaršuta Antića, ali Carević u ovoj situaciji nije imao većih poteškoća!

33. minut - Oštro se igra u Novom Sadu! Glavni arbitar meča je već četiri puta vadio žute kartone!

- Navijači Partizana pecnuli Vojvodinu!

26. minut - Ozbiljniji naleti Vojvodine u ovim trenucima. Nekoliko vezanih napada je načinio domaći tim, Malbašić je sa desnog boka uputio oštar centaršut u srce protivničkog šesnaesterca, ali je Jovanović odlično intervenisao i otklonio opasnost!

19. minut - Nastavlja Milanović sa vađenjem žutih kartona... Sada je javnu opomenu zaradio Kanute!

16. minut - Oprobao je Natho svoj udarac sa nekih 20 metara, ali pravo u protivničkog golmana!

14. minut - Sada Mihajlo Ilić dobija žuti karton zbog neopreznog starta nad Čumićem!

11. minut - Još jedna velika šansa za gostujući tim! Natho je sjajno proigrao Meniga koji je lepo šutirao ali golman Carević brani i izbacuje loptu u korner.

5. minut - Bukinac je dobio žuti karton zbog oštrog starta!

2. minut - Prva šansa za Partizan! Posle solo akcije, Severina je uputio svoj udarac iskosa, ali je to učinio poprilično traljavo!

1. minut - Počeo je meč u Novom Sadu!

Uoči meča:

Poznati su sastavi za današnju utakmicu:

Vojvodina: Carević, Lazarević, Crnomarković, Jeličić, Bukinac, Milosavljević, Nikolić, Zukić, Malbašić, Čumić, Vukić;

Partizan: Jovanović, Stojković, Marković, Ilić, Antić, BelićSave , Kanute, Natho, Severina, Menig, Saldanja.

Crno-beli su u prvom kolu u utakmici punoj kontroverzi odigrali nerešeno 3:3 protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, a Vojvodina je u Beogradu izgubila od Crvene zvezde sa 0:5.

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da se nada da se u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Vojvodine neće pričati o sudijama i da je važno da oni dele pravdu, a da svako ima pravo na grešku ako nije zlonamerna i ne narušava interes fudbala.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

"Želeo bih da na sutrašnjoj utakmici sudije budu u poslednjem planu, da se ne priča o njima i da najvažniji akteri budu igrači i publika, da bude dobra atmosfera. Sudije da dele pravdu, što je veoma važno kako za nas tako i za bilo kog protivnika. Svako greši, pogreše i oni, samo da to nije zlonamerno. Grešim i ja, ljudi smo, imamo pravo da grešimo sve dok to ne narušava interes fudbala", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Na pitanje kako su igrači reagovali posle utakmice, Duljaj je rekao da ne želi da komentariše suđenje protiv TSC-a, već da je važno da igrači zaborave na to i da se koncentrišu na sebe i podršku navijača koja mnogo znači.

"Jezik nema kosti, ali lomi kosti, ako je neko slab gotov je, ljubav i podrška mogu da pomognu ekipi i to smo osetili na prošloj utakmici. Osećam kao da imamo štit, a to su navijači. Nema potrebe da se nikome dodvoravam ili da nekome udovoljavam, ako to budem činio izgubiću sebe, a kad budem pokušao da tražim sebe izgubiću druge. Partizan je u ovom trenutku najvažniji i oseća se u gradu pozitivna energija kada su u pitanju navijači. Znam da će ih biti puno u Novom Sadu i to je ono što je potrebno meni, a posebno ekipi. Rekao sam igračima da će uvek imati podršku ako budu davali sve od sebe, ponovo su 12. igrač", naveo je Duljaj.

Crvena zvezda, Vojvodina, Radoslav Batak
foto: Starsport

Trener novosadske ekipe Radoslav Batak nada se da njegova ekipa može da dođe do tri boda u današnjem susretu.

“Utakmica sa Partizanom dolazi u delikatnom trenutku, ali od prvog meča otkad smo došli u klub, imali smo težak raspored. Posle ove utakmice protiv APOEL-a još više sam uveren u uspeh, ukoliko budemo ponovili igru iz prvog poluvremena. Partizan je jači u odnosu na prošlu sezonu i dovođenjem napadača Mateusa i desnog krila Severine, uz igrače koji su tu odranije, za nijansu su kvalitetniji tim. Ako budemo u meč ušli dobro energetski kao i juče, verujemo da možemo da ostvarimo pobedu”, rekao je trener Vojvodine Radoslav Batak na konferencije za medije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track