OVO NISTE ZNALI O OCU NEMANJE GUDELJA: Igrali jedan protiv drugog! Tajnu USPEHA CENJENI TRENER OTKRIO U DVE REČENICE
Foto: NAC Breda

Bogata Karijera Fudbalera i trenera

OVO NISTE ZNALI O OCU NEMANJE GUDELJA: Igrali jedan protiv drugog! Tajnu USPEHA CENJENI TRENER OTKRIO U DVE REČENICE

Fudbal -

Nebojša Gudelj bio je jedan od najuspešnijih fudbalera, ali ga javnost poslednjih godina zna kao oca fudbalera Nemanje Gudelja i trenera.

Malo ko zna i to da su otac i sin igrali jedan protiv drugog. Nebojša je branio boje NAC Breda, dok je njegov naslednik igrao za Alkmar.

Iza Nebojše je niz velikih sportkih i trenerskih rezultata, a i naslednici Vanja, Dragiša i Nemanja idu njegovim stopama.

Nebojša Gudelj
Nebojša Gudeljfoto: NAC Breda

Nebojša je profesionalnu karijeru započeo Leotaru iz rodnog Trebinja od 1978 do 1991. godine. U leto 1991. godine je potpisao za FK Partizan. Debitovao je na prvoj takmičarskoj utakmici u sezoni (u kupu, protiv Igmana sa Ilidže) i status startera koji je dobio na tom meču, zadržao je sve tri godine koliko je proveo u Humskoj. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka Jugoslavije (1993, 1994) kao i dva Kupa (1992. i 1994). Gudelj je za Partizan ukupno odigrao 212 utakmica (od toga 98 prvenstvenih, 26 u Kupu Jugoslavije i 1 u UEFA takmičenjima) i postigao 14 golova (8 prvenstvenih).

Nekada uspešan fudbaler, danas jednako uspešan kao trener
Nekada uspešan fudbaler, danas jednako uspešan kao trenerfoto: NAC Breda

Godine 1994. prešao je u španskog prvoligaša Logronjes. Davne 1997. odlazi u NAC Bredu, gde je proveo narednih osam sezona Karijeru je završio u Sparti iz Roterdama, u sezoni 2005/06, zabeleživši, u svojoj 38. godini, čak 31 nastup.

Znanje stečeno bogatom kariejrom pretočio je na teren Nebojša Gudelj
Znanje stečeno bogatom kariejrom pretočio je na teren Nebojša Gudeljfoto: NAC Breda

Od novembra 2012. pa do oktobra 2014. godine, bio je trener svog bivšeg kluba NAC Brede.

I karijerom trenera Gudelj može da se i te kako pohvali. Od 2006 do 2012. godine radio je kao glavni trener NAC-a. 2013. godine je počeo da vodi prvi tim sve do 2018. godine. Od tada, pa dve godine kasnije je debitovao u Kini gde je bio direktor akademije. Uspehe koje je nizao kao trener svedoče igrači koje je zastupao.

Sa sinom Nemanjom ima posebnu relaciju
Sa sinom Nemanjom ima posebnu relaciju foto: NAC Breda

U svojim intervjuima on je istakao značaj efikasne komunikacije kako u sportu tako i u životu i porodici.

- Posvećujem kako poslu tako i familiji vaznost efikasne komunikacije. Efikasna komunikacija ključ je svega! Okruženje s otvorenom komunikacijom dovodi do manje nesporazuma i veće transparentnosti. Poverenje drži sve na okupu. To je najvažniji sastojak efikasne komunikacije. To je temelj svih odnosa. Zašto je komunikacija toliko važna? Jednostavno rečeno: interna komunikacija pomaže okupiti i održati vašu organizaciju, familiju, porodicu.itd!

Fer plej je ključ uspha u porodici Gudelj i komunikacija
Fer plej je ključ uspha u porodici Gudelj i komunikacijafoto: NAC Breda

- Interna komunikacija je poput platforme na kojoj se svi trebaju osećati sigurno i slobodno postavljati pitanja i davati prijedloge. Ako ne osećamo da nas ne slušaju gde obično provodimo većinu sati u danu, možemo postati neverovatno frustrirani, brzo ljude videti u lošem svetlu i često krivo protumačiti situacije. To može dovesti do napetosti i nemotiviranih ljudi ili vođa kada se osećaju necijenjenima i nepoštivanjem - istakao je on.

Nebojša Gudelj
Nebojša Gudeljfoto: NAC Breda

Gudelj ima i jasnu viziju života:

- Viziju zivota, pokušavam uvek preneti i na svom profesionalnom poslu! Nastaviti svojim procesom i putem i verovati u svoju viziju jer opasno je ići za tuđim tragovima jer ne znaš kuda vode, a pritom, kao i uvek, ostaviti svoj trag što bolje znaš! Naša deca su deca i uvek će biti deca i deca u sportu su i dalje samo to-deca! Kao i uviek, naša je odgovornost pomoći im da odrastaju sa željom za napretkom! Na sport treba gledati kao na mesto gde deca steču životne veštine koje će im pomoći da postanu pobednici u životu! Tek kada naučite što znači biti pobednik, možete prebaciti fokus s rezultata na proces, a glavni subjekt procesa su deca - smatra on.

Porodica mu je sve supruga Olivera i ćerka Vanja pored Nemanje i Dragiše najveća podrška
Porodica mu je sve supruga Olivera i ćerka Vanja pored Nemanje i Dragiše najveća podrškafoto: NAC Breda

Nebojša je oženjen suprugom Oliverom sa kojom ima troje dece: Nemanju, Dragišu i Vanju. Deca su takođe uspešni sportisti. najmlađa ćerka je teniserka. Ona je počela karijeru u teniskoj akademiji čuvene Kim Klajsters. Ona je devojčici davala brojne savete koje su joj pomogle na terenu gde se pokazalam kao veoma dominantna. Ima pobednički mentelitet i stečene radne navike, a poslednjih godina živi na relaciji Valensija, Turska i Holandija gde trenira i igra turnire.

Porodica Gudelj uz pomoć mnogobrojnih Srba koji žive u Andaluziji na jugu Španije učestvovao je u osnivanju srpske parohije u Španiji, o čemu je Kurir već pisao. Gudeljevi su pored sporta veoma aktivni kada je pomoć crkvi u pitanju. Zajedničkim snagama pokrenuli su parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiji i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja je voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima.

Kurir.rs.

02:09

SUZE SU SAME KRENULE, NISAM MOGAO DA IH ZADRŽIM! Gudelj nije mogao da sakrije emocije: Cele godine... Prvo Dragiša, SADA BEBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track