DRAMA U KRVAVOJ VEČERI! Oglasili se kapiten i selektor Švedske: Kuda ide ovaj svet?! Suze su u našim očima!
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

užas u briselu

DRAMA U KRVAVOJ VEČERI! Oglasili se kapiten i selektor Švedske: Kuda ide ovaj svet?! Suze su u našim očima!

Fudbal -

Utakmica osmog kola Grupe F u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu, pri rezultatu 1:1, zbog stravičnog terorisičkog napada koji se dogodio u Briselu.

Podsetimo, u ponedeljak uveče u belgijskoj prestonici dogodio se stravičan teroristički napad u kom su ubijena dva navijača Švedske. Užasnu vest Šveđani su saznali na poluvremenu, pa su odbili da nastave meč.

"Ja sam kao kapiten preuzeo inicijativu da zaustavimo utakmicu. Razgovarao sam sa saigračima, zatim i sa Belgijancima i brzo je došlo do dogovora. Najvažnije je da su Šveđani na sigurnom, strašno je da ste u opasnosti dok nosite švedske boje. Šta sledeće treba da se desi? Belgija se već kvalifikovala, moramo li da igramo? Ovde se osećam sigurno, moram da kažem da je stadion najsigurnije mesto", ispričao je kapiten Viktor Lindelof novinarima, dok su čekali evakuaciju sa stadiona.

Potom se medijima obratio i selektor Jane Anderson.

"U pauzi sam dobio ovu užasnu informaciju, pitam se kuda svet ide? Tada smo odlučili da ne igramo. Nije važno hoće li se odigrati utakmica, svi smo jako tužni, suze su u našim očima. Želim da izrazim saučešće porodicama stradalih. Moja porodica je jako zabrinuta", rekao je Anderson.

Belgijski mediji prenose da su novinari koji su bili na stadionu dobili informaciju o pucnjavi pre početka utakmice, a da su fudbaleri tek na poluvremenu saznali šta se dogodilo.

Nakon prekida pokrenut je proces evakuacije stadiona.

Kurir sport

00:21

Piksijeva reakcija na gol Mađara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track