DANAS BI FUDBALERI PARTIZANA TREBALO DA IZGINU ZA SVOJE TRENERE: Duljaj i Nađ imaju razloga za posebnu radost! Znaju li to igrači?
Foto: Starsport©

biće veselo

DANAS BI FUDBALERI PARTIZANA TREBALO DA IZGINU ZA SVOJE TRENERE: Duljaj i Nađ imaju razloga za posebnu radost! Znaju li to igrači?

Fudbal -

Fudbaleri Partizana imaće danas dodatni motiv da upišu 11. uzastopnu pobedu u Superligi protiv Voždovca (18.30) u Humskoj.

Igor Duljaj
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Pored želje da zadrže bodovnu prednost nad Crvenom zvezdom, crno-beli nameravaju i da trijumf poklone dvojici slavljenika - prvom treneru Igoru Duljaju i njegovom pomoćniku Albertu Nađu. Dvojica legendi Partizana rođeni su na isti dan - 29. oktobra, prvi u Topoli, drugi u Zemunu. Igor Duljaj danas slavi 44 godine, a Albert Nađ 49.

Malo je fudbalskih klubova na svetu koji imaju dva vrhunska bivša igrača rođena istog datuma, a da ujedno, pored toga što su sarađivali kao igrači, danas budu bliski i kao treneri. To je nešto što bi mlađe generacije u Partizanu trebalo da cene i poštuju.

Igor Duljaj došao je u Partizan kao dečak od 11 godina iz rodne Topole. Napustio je topli roditeljski dom i, umesto da nastavi porodičnu tradiciju i postane pekar, život se poigrao s njim. Nekoliko godina putovao je svaki dan autobusom iz Topole za Beograd i nikad nije propustio nijedan trening. Marljivim radom zadobio je poverenje Ljubiše Tumbakovića, kod koga je debitovao za prvi tim, osvojio tri šampionske titule (1999, 2002, 2003) i jedan Kup (2001), potom ostvario unosan transfer u Šahtjor.

Albert Nađ
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Albert Nađ je kao rođeni Zemunac počeo u Teleoptiku, a u Partizan je došao kao petlić i tu je prošao sve omladinske kategorije. I on je debitovao kod Ljubiše Tumbakovića, a s Partizanom je osvojio pet titula (1993, 1994, 1996, 2003, 2005) i jedan Kup (1994). Bio je član generacije koja je 1994. zaigrala u Ligi šampiona predvođena trenerom Lotarom Mateusom. U inostranstvu je igrao za Betis, Ovijedo, Elče i Rostov. Karijeru je okonćao u Čukaričkom.

Kurir sport/A. R.

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track