SUDIJA NA MEČU PARTIZAN - ČUKARIČKI NIJE ZADOVOLJIO: Danilo Nikolić napravio je nekoliko grubih grešaka i propusta!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

negativna ocena

SUDIJA NA MEČU PARTIZAN - ČUKARIČKI NIJE ZADOVOLJIO: Danilo Nikolić napravio je nekoliko grubih grešaka i propusta!

Fudbal -

Velika prašina digla se posle utakmice Partizan - Čukarički (2:1), kada je klub sa Banovog brda izdao saopštenje usmereno ka glavnom sudiji Danilu Nikoliću.

Danilo Nikolić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Arbitar iz Lovćenca Danilo Nikolić ostavio je utisak ispod očekivanja i od Dejana Delevića, kontrolora suđenja na meču u Humskoj, neće dobiti pozitivnu ocenu.

Kako piše Sportklub, Danilu Nikoliću stavlja se nekoliko propusta na teret i nije zadovoljio na meču Partizan - Čukarički (2:1).

U prvom redu, slaba kontrola utakmice i aktera tokom većeg dela. Arbitar iz Lovćenca imao je i neujednačen kriterijum kod dosuđivanja prekršaja, pogotovo, u finišu utakmice. Sporan je navodno i žuti karton Mateusu Saldanji, napadaču Partizana, zbog simuliranja. Detalj iz 65. minuta, takođe, biće na posebnom skeneru Sudijske komisije FSS, o penalu za crno-bele nema ni govora. Ostaje, međutim, otvoreno pitanje, čini se, prestrogo pokazane javne opomene prvotimcu domaćeg tima.

O potencijalno crvenom kartonu Aleksandru Šćekiću, pet minuta kasnije, za sada nema jasnog stava. Olakšavajuća okolnost za veznog igrača Partizana, automatski i odluku sudije Nikolića da pokaže žuti karton, odnosi se na činjenicu da je „gađao“ stopalom kolegu iz Čukaričkog. Opet, Šćekić je kod starta pokazao „zlu nameru“ i postoje jasni elementi, koji navode da je zaslužio crveni karton.

Danilo Nikolić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Kontrola Dejana Delevića nije još stigla u Fudbalski savez Srbije. U zavisnosti od određenja događaja iz 70. minuta zavisiće i ocena Danilu Nikoliću. U konačnom zbiru, bez obzira na ocenu, ostaje stav da je novi internacionalac podbacio. Očekivalo se mnogo više, iako je ispred sebe imao složen zadatak u duelu Partizana i Čukaričkog.

Komisija Dejana Santrača, kako saznaje Sport klub, neće se posebno baviti detaljima iz saopštenja Čukaričkog. U zavisnosti od izveštaja kontrolora odrediće se prema spornim detaljima i zaključiti analizu najinteresantnije utakmice 15. superligaškog kola.

O eventualnim prijavama klubova i funkcionera za komentarisanje suđenja, za sada, nema reči. Iako su odredbama Disciplinskog pravilnika FSS izjave o arbitraži strogo zabranjene, stav o prijavama i kažnjavanju „izgrednika“ zavisiće i od kursa vrha srpske kuće fudbala.

U senci duela na stadionu Partizana ostao je derbi TSC – Vojvodina (1:2). Klub iz Bačke Topole imao je zamerki na arbitražu Milana Stefanovića, konkretno nedosuđen crveni karton posle prekršaja nad Sašom Jovanovićem. Beogradski sudija, od naredne godine bivši internacionalac, doneo je ispravnu odluku – primedbe domaćina nisu bile na mestu.

Kurir sport/Sportklub

00:57

SUPERLIGA DOZVOLILA PRISUSTVO NAVIJAČA NA TRIBINAMA! Evo kojih PRAVILA publika mora da se pridržava, u suprotnom- PAPRENA KAZNA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track