"ZEMLJOTRES" U SVETU FUDBALA! Zakazano SUĐENJE VEKA: Velika Britanija protiv Mančester sitija! "Građani" u VELIKOM PROBLEMU!
Foto: Mark Kerton / AFP / Profimedia

biće burno

"ZEMLJOTRES" U SVETU FUDBALA! Zakazano SUĐENJE VEKA: Velika Britanija protiv Mančester sitija! "Građani" u VELIKOM PROBLEMU!

Fudbal -

Mančester siti nalazi se u velikom problemu i moraće da odgovara pred sudom zbog grubog kršenja finansijskog fer-pleja.

Fudbalsko suđenje veka u kom će Velika Britanija udariti na popularne "Građane" zakazano je za jesen 2024. godine, a Mančester siti se suočava sa čak 115 pojedinačnih slučajeva kršenja finansijskih pravila koja regulišu poslovne i sportske odluke klubova u Premijer ligi.

Biće u velikom problemu klub u vlasništvu kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, te se može suočiti i sa izacivanjem iz Premijer lige, posebno kada se ima u vidu da je Everton nedavno za daleko manji prekršaj kažnjen oduzimanjem bodova.

Istraga o poslovima Sitija trajala je pet godina, navodno su prikupljeni brojni dokazi, te će slučaj stići do suda. Suđenje je trebalo da počne ranije, ali je odloženo zbog sve većeg broja svedoka koji žele da učestvuju u istom, pa se samim tim i sama istraga produžila.

Siti će tokom procesa odgovarati na optužbe koje se bave poslovnim odlukama čak do sezone 2009/10. Šeik Mansur Bin Zajed Al Nahjan postao je vlasnik kluba 2008. godine, tako da bi on mogao da se nađe u najvećim problemima. Presuda, ako ne bude naknadnog odlaganja, može da se očekuje tokom 2025. godine.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track