ALEKSANDAR DRAGOVIĆ BI MOGAO DA NAPUSTI MARAKANU OVE ZIME: Italijani, Mađari i Turci nadaju se Zvezdinom kapitenu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

svi ga hoće

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ BI MOGAO DA NAPUSTI MARAKANU OVE ZIME: Italijani, Mađari i Turci nadaju se Zvezdinom kapitenu!

Fudbal -

Aleksandar Dragović poslednje dve sezone postao je sinonim za uspehe Crvene zvezde.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prošle godine Aleksandar Dragović (32) dobio je kapitensku traku kao jasnu poruku čelnika FK Crvena zvezda šta misle o njemu kao fudbaleru, ali i čoveku. Ove godine igrao je u Ligi šampiona sa crveno-belima i posle Lige Evrope, te osvajanja titule i kupa u Srbiji čini se ispunio sve ambicije tokom boravka u Beogradu.

Generalni direktor Zvezdan Terzić u Novogodišnjem intervjuu za Kurir jasno je rekao da će Crvena zvezda učiniti sve da zadrži Aleksandra Dragovića. Očekuje ga razgovor sa trenerom Vladanom Milojevićem i novi ugovor na stolu.

Zvezdan Terzić
foto: Starsport

Za sada nije jasno kakve planove ima Aleksandar Dragović. Činjenica je da je u ranijim izjavama govorio da bi voleo da se okuša u nekom jačem prvenstvu, te da karijeru završi u bečkoj Austriji, klubu u kojem je počeo. Kao igrač kojem ugovor ističe na leto, Dragović ima slobodu da već sada pregovara sa potencijalnim klubovima, ali ako bi išao na zimu bilo bi potrebno platiti određeno obeštećenje Crvenoj zvezdi.

Italijanski mediji pišu da Leče po svaku cenu želi ove zime da dovede Aleksandra Dragovića. Tehnički direktor Pantaleo Korvino i prošlog leta je atakovao na Zvezdinog defanzivca, a sada se čini da je rešio da napravi odlučujući korak.

Ni Dejan Stanković kao trener Ferencvaroša nije ravnodušan prema Aleksandru Dragoviću. Prošle godine činio je sve da ga dovede u Sampdoriju, ali nije uspeo. Sada je u ofanzivi da ga privoli da dođe u Budimpeštu, jer će Ferencvaroš ove zime ostati bez prvog defanzivca Marokanca Samija Maea koji je praktično dogovorio transfer sa Panatinaikosom.

Tu su i Turci, tačnije Bešiktaš koji bi voleo da Aleksandra Dragovića od januara vidi kao komandanta odbrane svog tima. Direktor kluba iz Istanbula Samet Bajbaba u društvu menadžera Duška Tošića gledao je Aleksandra Dragovića na delu u 171. večitom derbiju.

Pitanje je sad, kakvu će odluku doneti Aleksandar Dragović. Ako je suditi po instastoriju sa njegovog profila, gde je podelio video fantastičnog navijanja Delija sa košarkaškog derbija, onda bi navijači Crvene zvezde trebalo da ostanu mirni. Međutim, sve bi trebalo da bude poznato posle Božića, posebno nakon 8. januara, kada će trener Vladan Milojević okupiti fudbalere i početi pripreme za prolećni deo sezone sa jasnim ciljem da se odbrani titula i nacionalni kup.

Kurir sport

02:37

DRAGOVIĆ HVALIO SAIGRAČE: Gobeljić i Eraković su borci, mnogo su vredni za ekipu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track