"TEŠKO JE, ALI NE TRAŽIM IZGOVORE" Bio je VELIKI TALENAT, prešao iz Partizana u Siti, pa NESTAO sa mape! Sada je dobio NOVU ŠANSU!
Foto: Starsport©

otvorio dušu

"TEŠKO JE, ALI NE TRAŽIM IZGOVORE" Bio je VELIKI TALENAT, prešao iz Partizana u Siti, pa NESTAO sa mape! Sada je dobio NOVU ŠANSU!

Fudbal -

Filip Stevanović bio je jedan od najvećih talenata srpskog fudbala i brzo je iz Partizana prešao u Mančester siti, ali je posle toga potpuno nestao sa mape. Sada je dobio novu šansu, ponovo na pozajmici, ovog puta u holandskom RKC-u.

U razgovoru za portal "Nogomania.rs", Stevanović se dotakao brojnih zanimljivih tema, a jedna od njih je i prelazak u RKC.

- Iskreno nisam baš. Imao sam još šansi da postignem par golova, ali se nadam da ću u drugoj polusezoni popraviti učinak i vratiti se na pravi put. Što se tiče kluba, mislim da možemo da završimo između 8. i 10. mesta. Vratio sam se u Holandiju isključivo zbog lige, koja odgovara mom stilu igre, ali nakon nešto više od jedne sezone neigranja treba vremena da se sve vrati na svoje - rekao je Stevanović za sajt "Nogomania.rs", pa dodao:

- Holandska liga više ide uz mlade igrače kojima je potrebno iskustvo i minutaža, jer tehnika preovladava, dok je u Portugalu dosta intenzivnije i teže fizički.

Filip Stevanović
foto: @starsport

Zatim se osvrnuo i na to što tako često menja klubove.

- Teško je kad menjate klub svakih godinu dana. Ne tražim izgovore, ali dosta toga nije planirano što se dogodilo, ali sada se osećam spremnijim nego ikad. Pokušaću da izvučem maksimum iz svake pozajmice, pa ćemo na leto videti šta je najbolje za mene.

Pričao je i o svom bivšem klubu, Partizanu.

- Pratim Partizan kad god mogu, zbog svojih obaveza i utakmica. Drago mi je što su konačno na poziciji na kojoj zaslužuju da budu. Takođe zbog navijača, kao i šefa Duljaja, koji mi je dosta pomogao dok sam igrao u Partizanu.

I pored toga što je igrač Mančester sitija, Stevanović nije imao priliku da sarađuje sa ljudima iz ovog kluba, ali mu je jedan od snova da zaigra na "Etihadu".

- Nisam još uvek, bio sam više puta u Mančesteru na oporavku od povreda. Imao sam pripreme sa pozajmljenim igračima, ali se nadam da će se u bliskoj budućnosti ispuniti jedan od snova.

Filip Stanisavljević, Filip Stevanović
foto: Starsport

Pored Partizana, RKC-a i Sitija, Stevanović prati i mečeve reprezentacije Srbijee, pa je dao i prognozu predstojećeg Evropskog prvenstva.

- Siguran sam da prolazimo grupu zajedno sa Engleskom - ubeđen je Filip Stevanović.

Otkrio je potom i ko su mu bili idoli kada je počinjao sa fudbalom.

- Oduvek sam se ugledao na Brazilce. Ronaldo, Robinjo, Nejmar, Ronaldinjo, ali naravno ne mogu izostaviti Mesija i Kristijana, jer su oni od malih nogu igrači koje pratim.

Za kraj, osvrnuo se i na predstojeći meč koji njegov klub igra protiv Ajaksa.

- Teško gostovanje, nismo na nivou na kom bi trebalo da budemo, ali daćemo sve od sebe da izvučemo najbolje iz utakmice - zaključio je Filip Stevanović za "Nogomania.rs".

Kurir sport / Nogomania.rs / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track