"JUDO, PRESEŠĆE TI IZDAJA!" Sramni grafiti na ulicama prestonice zbog ŠOKANTNOG TRANSFERA fudbalera: Pogazio si sve naše ideale!
Foto: Starsport

BESNI NAVIJAČI

"JUDO, PRESEŠĆE TI IZDAJA!" Sramni grafiti na ulicama prestonice zbog ŠOKANTNOG TRANSFERA fudbalera: Pogazio si sve naše ideale!

Fudbal -

Fudbaleri Hajduka poraženi su pred prepunim stadionom u Splitu u derbiju kola od Rijeke rezultatom 2:1, a utakmica je imala vruću uvertiru.

Hajduk i Rijeka sada imaju po 41 bod na prvom mestu, dok je zagrebački Dinamo na četiri boda i utakmicu manje od velikih rivala.

Splićani su imali prednost na poluvremenu do koje su stigli golom Pukštasa u 15. minutu, ali su gosti došli do preokreta pogocima Obregona u 55. i Selahija u 75. minutu.

Pre početka utakmice, Hajduk je na "Poljudu" predstavio dva nova, ogromna pojačanja - Ivana Perišića i Josipa Brekala.

Perišić je ponikao u Hajdukovoj školi i njegov dolazak nije preterano neobičan. U pitanju je fudbaler koji je do povrede igrao na izuzetno visokom nivou za Totenhem.

Ali, potpis Brekala za Hajduk, veliki deo ljubitelja fudbala u Hrvatskoj smatra izdajom. Tačnije, to su navijači Dinama iz Zagreba.

Reprezentativac Hrvatske je 2016. godina iz Dinama otišao u Volfsburg u transferu vrednom 10 miliona, a nedavno mu je propao povratak na "Maksimir".

Sama činjenica da nije došlo do dogovora mogla je da razljuti navijače, a odlazak u Hajduk definitivno je doveo do besa.

Josip Brekalo
foto: AP Darko Vojinovic

Na ulicama Zagreba pojavili su se sramni grafiti sa uvredljivim sadržajem, ali i pretnjama koje su upućene dvadesetpetogodišnjem fudbaleru koji je u Split stigao kao fudbaler Fiorentine.

"Brekalo, Judo, presešće ti izdaja", glavna je poruka koja je upućena Josipu Brekalu, dok se deo navijača oglašava i na raznim navijačkim forumima:

"Do nedavno si išao s nama na utakmice Dinama u futsalu, sad si pogazio sve naše ideale", poručuju pristalice zagrebačkog kluba.

Kurir sport/Vječernji list/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track