ŽESTOK ODGOVOR PARTIZANA: Očigledno je da Crvena zvezda smatra da utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni
Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

saopštenje

ŽESTOK ODGOVOR PARTIZANA: Očigledno je da Crvena zvezda smatra da utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se hitnim saopštenjem u subotu uveče posle utakmice Radnik - Partizan.

Partizan je u tom meču slavio sa 2:1 i zadržao lidersku poziciju na tabeli Super lige Srbije, ali je crveno-bele na saopštenje podstakao detalj iz 60. minuta kada je sudija Milan Milanović dosudio penal za domaćina pri rezultatu 0:0, a zatim na poziv iz VAR sobe, gde se nalazio Srđan Jovanović, promenio odluku.

Saopštenje Partizana prenosimo bez izmena u celosti.

"Fudbalski klub „Partizan“ je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo Klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji.

Juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike ''Drž'te lopova'', dovede u zabludu fudbalsku javnost.

Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac.

Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac...

Ipak to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice. Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja. Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po oceni Crvene zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala...

Prisetimo se i da su u prošlosti iz Crvene Zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona. Očigledno je da Crvena zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom i evropskom nivou od strane FIFA i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni.

Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namera Crvene Zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli. FK „Partizan“ će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu!"

Posle 22. kola Partizan je prvi na tabeli sa 56 bodova, bodom više od Zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track