PARTIZAN NA POGON BEKOVA SAVLADAO VOŽDOVAC: Nestvaran gol Stojkovića u zaustavnom vremenu slomio "Zmajeve" na krovu! VIDEO
Foto: @starsport

Super liga Srbije

PARTIZAN NA POGON BEKOVA SAVLADAO VOŽDOVAC: Nestvaran gol Stojkovića u zaustavnom vremenu slomio "Zmajeve" na krovu! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savlaali su u 28. kolu kao gosti Voždovac sa 3:2 (1:0).

Crno-beli su stigli do 67. boda. Voždovac je ostao na 30 bodova.

Partizan je dva puta vodio, Voždovac dva puta stizao do izjednačenja, a trijumf gostima je nestvarnim golom doneo Aranđel Stojković u drugom minutu zaustavnog vremena.

Golove za Partizan su postigli Samed Baždar u 39. minutu i desni bekovi Aleksandar Filipović u 74. minutu i Aranđel Stojković.

Za domaćina golove su postigli Mihajlo Nešković u 57. minutu iz penala i Džunior Flemings u 81. minutu.

Kurir sport

VOŽDOVAC - PARTIZAN 2:3 (0:1)

(Nešković 57p, Flemings 81 - Baždar 39, Filipović 74, Stojković 90+2)

TOK MEČA

2. POLUVREME

90+2. minut - GOOOL! Stojković za novo vođstvo Partizana - 2:3

Treći put na utakmici Partizan vodi! Voždovac je bio u naletu, usledila je kontra crno-belih. Zahid je dodao do Jankovića, lopta se odbila do Aranđela Stojkovića koji je sa 25 metara postigao fantastičan pogodak.

89. minut - Dvostruka izmena u Voždovcu

Filip Antonijević i Stefan Pirgić menjaju strelce Neškovića i Flemingsa.

85. minut - Jovanović spasao Partizan

Velika šansa za domaći tim posle kornera, Đuričić je šutirao sa dva-tri metra, golman Partizana odbranio.

84. minut - Žuti karton za Zahida

Fudbaler Partizana se našao u beležnici sudije Simovića.

83. minut - Velika šansa za Voždovac

Vujanović je šutirao sa desetak metara, lopta je fijuknula pored stative.

82. minut - Stojković menja Filipovića

Izmena na desnom beku crno-belih.

81. minut - GOOOL! Voždovac drugi put izjednačio - 2:2

Akcija domaćina, Flemings je primio sjajnu loptu u sredini, a onda sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu. Utisak je da je golman Jovanović loše intervenisao.

79. minut - Izmena u Partizanu

Aleksa Janković menja Severinu.

74. minut - GOOOL! Filipović doneo novu prednost Partizanu - 1:2

Zahid je centrirao, Filipović sa peterca glavom lobovao golmana Katića koji je skočio u prazno.

73. minut - Goh blokiran u izglednoj šansi

Dupli pas Nikolića i Goha, Korejac je ušao u šesnaesterac, šutirao ali je izblokiran.

72. minut - Dvostruka izmena u Voždovcu

U igru ulaze Gordan Petrović i Nikša Vujanović. Izlaze Teodorović i Kolarević.

64. minut - Izmena u Voždovcu

Umesto Mitrovića u igri je Miletić.

63. minut - Slobodan udarac za Patizan

Crno-beli su dobili prekršaj na Nikoliću. Na nekih 25 metara po sredini gola. Antić je šutirao, ali je Katić paradom odbranio gol.

60. minut - Izmena u Partizanu

Zahid i Nikolić menjaju Kalulua i Baždara.

59. minut - Voždovac mogao do preokreta

Domaćin osokoljen vođstvo imao je šansu za totalni preokret. Kolarević je šutirao sa oko 16 metara, Jovanović je odbranio.

58. minut - GOOOL! Voždovac iz penala izjednačio - 1:1

Nešković, koji je i fauliran je izveo penal, lopta je zakačila golmana Jovanovića i od stative se odbila u gol.

55. minut - Penal za Voždovac

Ovusu je startovao na Neškoviću, sudija Simović odmah pokazao na belu tačku. Veliku grešku je napravio Severina koji je propustio loptu u šesnaestercu i tako iznenadio Ovusua.

48. minut - Voždovac preti preko Neškovića

Odlična akcija domaće ekipe, kombinovali su Teodorović i Nešković, ovaj drugi šutirao, ali preko gola.

47. minut - Prva šansa za crno-bele u nastavku

Akcija Partizana je tekla po desnoj strani, lopta je došla do Severine koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pored gola.

Partizan, Voždovac, Samed Baždar
foto: @starsport

1. POLUVREME

45. minut - Žuti karton za Đuričića

Fudbaler Voždovca je zapisan u beležnicu sudije Simovića zbog starta s leđa na Gohu.

43. minut - Kalulu pogodio stativu

Sjajna akcija Partizana po levoj strani, Kalulu je dodao do Antića, potom je lopta stigla do Kalulua, koji je zakačio loptu, ona je prevarila golmana Voždovca Katića, ali i završila do stative.

39. minut - GOOOL! Baždar za vođstvo Partizana

Partizan je bio u naletu, čak četiri puta su crno-beli šutirali ka golu rivala u istom napadu, na kraju se lopta odbila do Baždara koji je iskosa sa leve strane "kiflom" pogodio suprotan ugao. Prethodno su šutirali Kovačević dva puta, pa Filipović, pa Kalulu. Pravo niotkuda, pošto smo gledali uspavanku do sada.

34. minut - Voždovac umalo do vođstva

Kolarević je prošao po levoj strani, centrirao po zemlji, ali je Marković u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. Bio bi to siguran gol jer je na suprotnoj strani gol bio prazan.

32. minut - Šansa za Voždovac

Slobodan udarac za domaći tim na oko 30 metara od gola Partizana. Nešković je uputio upotrebljiv centaršut na peterac, ali niko od domaćih igrača nije zahvatio loptu.

18. minut - Voždovac pripretio

Lepa akcija domaće ekipe, usledio je centaršut sa leve strane ka drugoj stativi, ali je Antić u poslednjem trenutku intervenisao ispred Flemingsa.

16. minut - Kastiljo zakasnio na centaršut

Goh je centrirao, Kastiljo je bio sam na daljoj stativi, međutim, zakasnio je na centaršut.

15. minut - Korner za Partizan

Ovusu je šutirao sa 20-tak metara, njegov šut je izblokiran. Goh je izveo korner, a domaćin se još jednom odbranio.

11. minut - Nešković u ofsajdu

Nešković je izašao jedan na jedan sa golmanom Partizana Jovanovićem. Nije bio precizan, ali se ispostavilo i da je bio u ofsajdu.

9. minut - Žuti karton za Matića

Fudbaler Voždovca Aleksa Matić dobio je u ranoj fazi žuti karton. Neoprezno je startovao na Kalulua, i to na sredini terena.

6. minut - Prvi korner za Voždovac

Domaćin je prošao po levoj strani i izborio korner. Posle kornera lopta se odbila do ivice šesnaesterca, na nju je naleteo Đurđević i šutirao iznad gola.

5. minut - Prvi ozbiljniji napad Partizana

Severina je došao do lopte na 40-tak metara od gola Voždovca, pokušao da centrira sa leve strane, ali je pogodio saigrača Kalulua.

Trener Partizana Igor Duljaj bio je prinuđen na nekoliko izmena. U timu nema povređenih Bibrasa Natha i Gajasa Zahida. Goh je u ofanzivnoj vezi iza Baždara u špicu, u timu je Kastiljo, takođe i Filipović na poziciji desnog beka.

VOŽDOVAC – PARTIZAN

Stadion na krovu Tržnog centra „Stadion“

Sudija: Novak Simović.

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Katić – Đurđević, Savić, Lukić, Đuričić – Mitrović, Matić, Kolarević – Flemings, Nešković, Teodorović. Trener: Nikola Mitić

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Ovusu – Severina, Goh, Kalulu – Baždar. Trener: Igor Duljaj

Fudbaleri Partizana u okviru 28. kola Super lige Srbije gostuju Voždovcu.

"Zmajevi" se nalaze u seriji od osam utakmica bez pobede, pa su trenutno na 11. poziciji sa 30 bodova, pet manje u odnosu na osmu poziciju.

Šef stručnog štaba Nikola Mitić ulogu favorita prepušta crno-belima, ali veruje u pozitivan rezultat:

"Za svaku utakmicu se spremamo isto, uz minimalne adaptacije na protivnika i sa željom da pobedimo, tako će biti i sada. Kvalitet i iskustvo su svakako na strani Partizana, uloga favorita im pripada i to se ne dovodi u pitanje. Izrazito su takmičarska ekipa koja odlično igra na rezultat. Disciplinovani su, istrajni i znaju da postignu gol u ključnim trenucima, te nam neće biti lako. Veoma sam zadovoljan kako smo izgledali protiv TSC-a, ali nažalost nismo uspeli da organizovane akcije završimo golovima i valorizujemo dobru igru. Radićemo na tome i nadam se da će se napredak videti već protiv Partizana. Način na koji primamo golove je gotovo identičan iz utakmice u utakmicu, moramo da učimo iz tih situacija i da ih ispravljamo u hodu, jer vremena nema. Momci dobro treniraju, radili smo na svim segmentima u proteklim danima i verujem da će biti maksimalno motivisani protiv favorizovanog protivnika kakav je Partizan."

Partizan sa 64 boda zauzima drugo mesto, ima četiri boda manje od vodeće Crvene zvezde i pet više u odnosu na TSC, uz utakmicu manje. Crno-beli su u prošlom kolu prekinuli niz od tri utakmice bez pobede.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj ističe da slabi rezultati ’’zmajeva’’ ovog proleća ne smeju da zavaraju, jer je njihova igra bila na visokom nivou:

"Očekujem veoma tešku utakmicu. Imamo u vidu da Voždovac nema od početa drugog dela pobedu i to nas tera na dodatni oprez. Oni su u mnogim utakmicama bili na nivou, uprkos porazima. Izgubili su od TSC-a sa 2:0, ali igrom su pokazali da mogu da budu nezgodni, naročito na svom terenu gde nemaju šta da izgube. Veštačka podloga je u pitanju, drugačije su okolnosti. Igrači znaju da je to veštak, većina ih je tu igrala već. Neće biti blata, lošeg teren. Sa druge strane, drugačija su kretanja, drugačije igrači koče. Tako je, kako je, nemamo šta da se žalimo. To je jedna utakmica i moramo da se adaptiramo. Verujem da će najmlađi kolega Nikola Mitić da se dobro pripremi, a naš cilj su tri boda. To je ekipa koja će igrati visok presing sutra. Imaju dosta igrača koji su agresivni. To je njihov stil i radujem se otvorenoj igri. To znači da će oba tima imati dosta prostora. Nama je utakmica iz mnogo razloga izuzetno važna. Sedam dana kasnije ponovo igramo sa Voždovcem u Kupu Srbije. Imamo problema sa povredama i ne možemo još da računamo na Saldanju. Videćemo za Natha i Zahida koji nisu trenirali poslednja dva dana. Saldanja meni svaki dan šalje izveštaje šta radi, koje su procedure. Ono što je meni poslednji put rekao jeste da bi trebalo da se vrati sredinom meseca. To je dosta brzo. Videćemo kada se vrati u trenažni proces. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno.. Što terapije, što treninzi. To je pokazatelj njegovog ulaganja u sebe i njegove želje da se što pre vrati. Natho i Zahid ako budu u protokolu biće im nešto lakše, jer neće biti tako visoka temperatura. Nisam do sada imao takva iskustva, ali naravno da poštujem to."

Kurir sport

Bonus video:

00:18

radost igrača i navijača Partizana posle gola u 172. večitom derbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track