"BRUKA I SRAMOTA" Šta se to desilo na utakmici Napredak - Radnik? Gaćinović otišao, ali VELIKA ENIGMA ostala
Foto: RTK

odlazak

"BRUKA I SRAMOTA" Šta se to desilo na utakmici Napredak - Radnik? Gaćinović otišao, ali VELIKA ENIGMA ostala

Fudbal -

FK Napredak je prekinuo saradnju sa šefom stručnog štaba Vladimirom Gaćinovićem, na njegov zahtev, posle neočekivanog poraza od Radnika iz Surdulice na stadionu pod Bagdalom.

Trener Gaćinović je bio vrlo nezadovoljam izdanjem svojih pulena na utakmici sa Surduličanima, što nije krio na konferenciji za medije, neposredno po završetku utakmice:

- Ono što smo prezentovali kruševačkoj publici je bruka i sramota. Očekivao sam da ne budemo u punom ritmu, jer igrači znaju da se utakmice ne dobijaju u nedelju, nego ostalim danima. E, pa, svakog od tih dana mi smo izgubili meč. Sve to iz nekih razloga, o kojima ne bih pričao sada - izjavio je Gaćinović, koji je ostao nedorečen.

Ubrzo se oglasio i klub:

- FK Napredak se potrudio da u svakom pogledu ispoštuje Vladimira Gaćinovića i obezbedi ekipi, pa i njemu lično, maksimalne uslove za pripreme, treninge, karantine, da se ostvare klupske, samim tim i lične ambicije.

- Niko u klubu nije zadovoljan izdanjem protiv Radnika, a sa klupe je dirigovao upravo Vladimir Gaćinović, niko drugi. Niti je bilo ko u klubu zadovoljan posle poraza od IMT-a, pa prethodnog remija sa Novobeograđanima, kao ni porazom od Železničara, posebno eliminacijom iz Kupa od prvoligaša Vršca, ali je treneru Vladimiru Gaćinoviću pružena podrška i on je ukazano poverenje iskoristio dobro, između ostalog da značajno popravi lični rejting na velikim utakmicama, eventualno dobije unosniju ponudu za posao. Ili je razočaran, što je u poslednje četiri utakmice, koje su davale šansu za izlazak u Evropu, protiv slabije rangiranih protivnika, iako je imao bezrezervnu podrškukluba, igrača i navijača, osvojeno samo četiri, od mogućih 12 bodova, kaže se u saopštenju Napretka i zaključuje:

- Zbog toga je želja Vladimira Gaćinovića uslišena i saradnja okončana i želimo mu uspeh i sreću u daljoj karijeri, zaključuje se u saopštenju.

Kurir sport / Ž. M

Bonus video:

00:28

MOTORNA TESTERA, MAKAZE, SEKIRA... Pogledajte kako su Kruševljani najavili utakmicu Napredak - Javor!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track