BOMBA NA MARAKANI! ZVEZDINO DETE SE VRAĆA KUĆI: Uprava kluba završila prvo pojačanje za sledeću sezonu! (VIDEO)
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

bilo je vreme

BOMBA NA MARAKANI! ZVEZDINO DETE SE VRAĆA KUĆI: Uprava kluba završila prvo pojačanje za sledeću sezonu! (VIDEO)

Fudbal -

Crvena zvezda je na pragu prvog pojačanja za sledeću sezonu. I to ozbiljnog fudbalera koji ima bogato internacionalno iskustvo.

Luka Ilić
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Kurir je još u decembru 2023. godine najavio da bi Luka Ilić mogao da se vrati u Crvenu zvezdu. Poklopilo se to tada sa odlaskom Baraka Bahara i imenovanjem Vladana Milojevića za novog trenera crveno-belih. Ovog proleća stvari su se iskristalisale, Luka Ilić je čvrsto rešen da se vrati tamo gde je počeo, na Marakanu.

Upravo su kod Vladana Milojevića braća Luka i Ivan Ilić debitovali u prvom timu Crvene zvezde. Luka Ilić je prvi dres u zvaničnoj utakmici u crveno-belom dresu upisao protiv Florijane sa Malte 6. jula, u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Valja istaći, da je Luka Ilić debi u prvom timu Crvene zvezde, ali u prijateljskoj utakmici, imao kod Miodraga Grofa Božovića protiv Ludogoreca 14. novembra 2015. godine.

Vladan Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Čelnici Crvene zvezde i Luka Ilić počeli su da pregovaraju još prošle zime. Vezni fudbaler koji ima 24 godine ovog leta postaje slobodan igrač, jer mu ističe ugovor sa Mančester sitijem. Aktuelnu sezonu proveo je u francuskoj Lig 2, na pozajmici u klubu Troa. Odigrao je 15 utakmica u sezoni i jednu u Kupu Francuske. Dao je pet golova, upisao četiri asistencije, za 1.294 minuta na terenu.

Kuriru je potvrđeno iz Crvene zvezde da je uprava sa Lukom Ilićem sklopila usmeni dogovor, da on prvih dana prelaznog roka potpiše četvorogodišnji ugovor, do juna 2028. godine. Sve ono što je dogovoreno, trebalo bi da bude pretočeno na papir, a Luka Ilić da se odmah stavi na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću. Fudbaler bi po sezoni imao platu od 480.000 evra, bez bonusa i premija za osvojene trofeje i plasman u evropska takmičenja.

00:23

Luka Ilić se vraća u Crvenu zvezdu

Da podsetimo, Luka Ilić je u leto 2017. godine, sa bratom Ivanom, napustio Crvenu zvezdu, u transferu vrednom 5.500.000 evra, koliko je srpski klub prihodovao od Mančester sitija. Tada je odigrao derbi u omladinskoj konkurenciji protiv Partizana i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu u gostima, rezultatom 3:4.

Nažalost, Luka Ilić nikada nije dobio šansu u Engleskoj, pa je sve vreme trajanja ugovora sa Sitijem proveo na pozajmicama. Prvo u Bredi, potom u Tventeu, kao i Troa. Najbolje partije pružio je u sezoni 2022/2023. kada je igrao za TSC i na 22 utakmice u Superligi dao šest golova.

Dejan Joveljić, Luka Ilić
foto: FSS

Zbog toga je dobio i poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija. Za A tim Srbije debitovao u Los Anđelesu, u janurau 2023. na utakmici protiv selekcije SAD, gde je u trijumfu od 2:1 postigao gol. Prošlog leta bio je na radaru italijanskog Empolija, ali i švedskog Malmea, međutim nije promenio sredinu.

Kurir sport

00:10

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track