DRULOVIĆA NIJE SLOMIO PORAZ: Meč sa Augsburgom odlučuje o proleću u Evropi
Foto: Partizan.rs

Prvi put vodio crno-bele u LE

DRULOVIĆA NIJE SLOMIO PORAZ: Meč sa Augsburgom odlučuje o proleću u Evropi

Fudbal -
"Ne mogu da budem nezadovoljan igrom, jer su igrači dali maksimum", poručio trener Partizana

Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je večeras da je Atletik Bilbao u ovom trenutku bio prejak rival za njegov mladi tim.

Partizan je posle dva trijumfa u grupnoj fazi Lige Evrope večeras poražen na svom stadionu u Humskoj rezultatom 2:0. “

"Kada se izgubi, ne mogu da budem zadovoljan. Ušli smo u meč sa previše respekta, nismo bili kvalitetni u završnici. Bilbao je iskusna ekipa, igra u jakoj ligi i na najbolji način je to pokazao. Generalno, sve je otvoreno i moramo da dignemo glavu. Sve zavisi od nas, u igri smo"”, rekao je Drulović na konferenciji za medije posle utakmice.

Drulović je dodao da se videlo odsustvo iskusnih povređenih prvotimaca, ali je i pored toga pohvalio mlade igrače.

"Poznato je da je večeras igralo dosta mladih igrača protiv jakog tima, zbog čega su nam falili iskusniji. Ne mogu da budem nezadovoljan njihovom igrom, jer su dali maksimum. Određenim igračima falilo je ritma pošto su odigrali malo utakmica. Lukić je odigrao odlično i pred njim je lepa budućnost, a zadovoljan sam i igrom Petrovića i Vulićevića"”.

Partizan i Bilbao dele prvo mesto na tabeli sa šest bodova, dok tri manje imaju Augsburg i AZ Alkmar. “

"Možda bi bilo bolje da je u Alkmaru bio remi. Augsburg se vratio u igru i biće neizvesno do kraja. Imamo dva gostovanja i bilo bi dobro da osvojimo bodove u Španiji i Holandiji. Najverovatnije će utakmica protiv Nemaca biti odlučujuća”, zaključio je Drulović.

Trener Atletik Bilbaa Ernesto Valverde istakao je da je njegov tim odigrao savršen meč i da je zasluženo slavio.

"Odigrali smo veoma dobro, imali ozbiljan pristup i dali sve od sebe. Možda smo ranije mogli da postignemo drugi gol, posle kojeg bi sve bilo znatno lakše. Bilo je teško i srećni smo zbog pobede. U potpunosti smo dominirali i ova pobeda će nam puno značiti u nastavku takmičenja"”, kazao je Valverde i pohvalio Benjata Ečeberiju, strelca i najboljeg pojedinca meča.

Partizan u narednom kolu L grupe Lige Evrope igra za 14 dana protiv istog rivala u Bilbau.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja