MILINKOVIĆ O OTKAZU: Osećam pritisak, ali izdržaću!
Foto: Partizan.rs

Trener Partizana najavio izlazak iz krize

MILINKOVIĆ O OTKAZU: Osećam pritisak, ali izdržaću!

Fudbal -
Naravno da i do mene sve to dolazi, ali sve to treba prevazići radom - rekao je Milinković

BEOGRAD - Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da će njegovi igrači u predstojećem meču protiv AZ Alkmara u Ligi Evropa pokazati da nisu zaboravili da igraju fudbal i istakao da očekuje zanimljivu i sadržajnu utakmicu.

"Ova utakmica je za ovu generacija igrača veliki izazov, iako nam u goste dolazi tim koji respektujemo. Pobedom u poslednjem kolu (holandskog prvenstva), Alkmar je najavio izlazak iz krize... Mada, izgubili su od Ajaksa i Rode što možda nije neočekivano. Polako hvataju ritam i sigurno da će imati šta da pokažu", rekao je Milinković novinarima na stadionu Partizana.

Partizan sutra od 21.05 dočekuje AZ Alkmar u prvom kolu Grupe L Lige Evropa.

"Oni najčešče igraju formaciji 4-3-3, tipično holandski, uporno, tako da nećemo imati lak posao", dodao je Milinković. "Treba očekivati otvoren meč. Mi ćemo pokušati da prevaziđemo probleme u zadnjoj liniji. Mislim da će biti zanimljiva i sadržajna utakmica i zbog našeg stila, ali i zbog stila igre Alkmara", dodao je trener Partizana.

On je dodao da nema kadrovskih problema i da svi igrači konkurišu za tim za sutrašnji meč.

"Očekujem pravu reakciju igrača, da pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal. Pokušaćemo da kroz dobru igru nadvisimo protivnika", rekao je Milinković.

Partizan je prošlog vikenda izgubio od Crvene zvezde sa 1:3 u 149. "večitom" derbiju. Odmah nakon te utakmice, beogradski mediji su počeli da licitiraju imenima trenera koji će na klupi Partizana zameniti Milinkovića.

"Izdržaću taj pritisak... Ja sam fokusiran samo na ono što radim, ne bih išao van tog okvira. Naravno da i do mene sve to dolazi, ali sve to treba prevazići radom", kazao je Milinković.

"Ostalo je još 29 utakmica do kraja Super lige. Zašto je stav javnosti ovakav, ne bih komentarisao. Bez obzira šta ko piše, ja u ovaj tim verujem, verujem u svoje igrače. Oni su parvi momci i pokazaće da imaju kvalitet i da su dostojni crno-belog dresa", dodao je.

Milinković je naveo da je "atmosfera u svlačion je onakva kakva treba da bude".

"Ne mogu da kažem da je ista atmosfera, jer nije isto kada se pobeđuje ili gubi. Momcima je teško pao poraz u derbiju. Mi smo profesionalci, radimo svoj posao, ali imajte u vidu da smo i navijači Partizana. Teško je, momci su svesni situacije, i to treba prevazići. Oni su svesni da moraju da daju više u utakmicama koje dolaze, to je jedini način da se prevaziđe trenutna situacija", rekao je Milinković.

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić je nakon derbija izjavio da mu je Milinković priznao da je pogrešio u postavci utakmice, pa je novinare zanimalo šta mu je tačno rekao.

"Očekivao sam da će promena formacije biti iznenađenje, ali očigledno da sam pogrešio u toj ideji. Model igre 4-3-3 smo uspostavili i vratićemo se na to. Bilo bi bolje da smo tako igrali i u derbiju, moja procena nije bila dobra, pokušaćemo da se u nastavku vratimo na taj model igre", rekao je Milinković.

Fudbaler Partizana Marko Jevtović naveo je da očekuje tešku utakmicu protiv AZ Alkmara.

"Svesvni da nas očekuje teška utakmica protiv protivnika koji je lošije ušao u novu sezonu. Dobro znamo ko nam dolazi, kakav protivk, iz kakve lige. Dobar rezultat i igra bi nas podigli za nastvak prvenstva i svi težimo ka tome", rekao je Jevtović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track