(VIDEO) SRBI STOPROCENTNI: Pazi, Voša gazi! Čuka iz penala do kapitala!
Foto: Tanjug

Kvalifikacije za Ligu Evrope

(VIDEO) SRBI STOPROCENTNI: Pazi, Voša gazi! Čuka iz penala do kapitala!

Fudbal -
Novosađani na "Karađorđu" praktično završili posao sa Spartaksom - 3:0, dok "brđani" na revanš idu sa minimalnom prednošu, ali bez primljenog gola
1 / 3 Foto: Tanjug

Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog ostvarili su pobede u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U Novom Sadu je stradao Spartaks iz Jurmale - 3:0 (2:0), a na Banovom brdu Gabala - 1:0 (0:0).

Revanši će se igrati u Letoniji i Azerbejdžanu sledećeg četvrtka.

Kada se uspesima Voše i Čuke doda i pobeda Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Dile Gori u utorak (1:0), zaključak je da su srpski predstavnici ostvarili stoprocentan učinak u Evropi ove nedelje, i to bez primljenog gola.

Vojvodina je, kao i u prvom kolu protiv MTK-a na svom "Karađorđu", odigrala sjajno prvo poluvreme. Goste iz Letonije je, kao i tada iz Mađarske, načeo Aleksandar Stanisavljević prelepim golom iz slobodnog udraca. Po istom receptu, pre odlaska na odmor, iskusni golgeter Miljan Mrdaković pobrinuo se da duplira prednost "lala". Ako je suditi po uvodnim mečevima sezone, Voša je pogodila sa pojačanjima...

Velika vrućina i dobar rezultat iz prvog poluvremena, uticali su da domaćin smanji gas u nastavku. Ipak, da pobeda bude ubedljivija pobrinuo se gostujući igrač Mickevič autogolom u poslednjim trenucima meča.

Na tribinama "Karađorđa" bilo je više od 10.000 gledalaca.

I na Banovom brdu je bila sjajna poseta - skoro 4.000 ljudi.

Čukarički je bio bolji u prvom poluvremenu, ali nije mogao da slomi otpor čvrste Gabale. Uspeo je u drugom poluvremenu kada je Slavoljuba Srnića oborio Brazilac Rafael, a rumunski sudija Petresku dosudio penal. Siguran realizator bio je Nikola Stojiljković za, ispostaviće se, konačnih 1:0.

Prednost "brđana" je i mala, ali i velika, jer pobedu bez primljenog gola na domaćem terenu svakako bi svi iz Čukaričkog prihvatili pre utakmice.

Pobednika dvomeča prvog kola, u kome je tim Vladana Milojevića eliminisao Domžale, odlučio je jedan gol, i to iz penala. Neka tako bude i sada.

Inače, Čukarički je bio lišen pomoći povređenog kapitena Igora Matića.

TOK MEČEVA:

Kraj na Banovom brdu - 1:0.

Kraj u Novom Sadu - 3:0.

90+3. minut - Mirosavljević nije realizovao priliku kojom je Čuki mogao da duplira prednost.

90+4. minut - Ivanić je propustio šansu...

88. minut - 3:0 za Vojvodinu! Autogol! Puškarić je centrirao, a Mickevič ubacio loptu u svoju mrežu.

77. minut - I u Beogradu i u Novom Sadu je zatišje, nema šansi, nema ni uzbuđenja, kao da su svi zadovoljni trenutnim rezultatima.

67. minut - Staniša Mandić dobio je veliki aplauz! Mladi "orlić" koji je postao prvak sveta na Novom Zelandu zamenio je Pavlovića i nagrađen je ovacijama sa tribina.

Utakmicu na "Karađorđu" iz lože gledaju čelnici Crvene zvezde, Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza. Podsetimo, beogradski crveno-beli su eliminisani već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od kazahstanskog Kairata.

Zanimljivo: Ovo je drugi gol "brđana" u ovoj sezoni, prethodno su ga dali Domžalama, takođe iz penala. Na tom meču u Sloveniji dosuđena su dva jedanaesterca za Čukarički, Matić je jedan realizovao, a drugi promašio.

53. minut - 1:0 za Čukarički! Strelac Stojiljković iz penala! Golman Bezotosni je pogodio u koju će stranu šutirati napadač domaćih, ali nije mogao da zaustavi udarac.

http://www.youtube.com/watch?v=-23m7FRlzaE

52. minut - Penal za Čuku! Slavoljuba Srnića je u kaznenom prostoru gostiju oborio Rafael, a sudija Petresku nije imao dilemu. Utisak je da je arbitar progledao Brazilcu kroz prste, pa mu nije dao žuti karton, jer je jedan već dobio.

51. minut - Fudbaler Čukaričkog Pavlović je oprobao udarac, ali ga je zaustavio golman Bezotosni.

Meč na Banovom brdu gleda mnogo poznatih lica iz sveta fudbala.

46. minut - Počela su druga poluvremena. Još jedna izmena u Spartaksu: ušao je Mežs, a izašao Kazačoks. U Gabali Dašdemirov je zamenio Antonova.

Kraj prvog poluvremena - Još jedna sjajna predstava Vojvodine i zasluženo ubedljivo vođstvo protiv Spartaksa - 2:0. Čukarički je bio bolji od Gabale, ali to nije uspeo da materijalizuje, pa se na odmor otišlo bez golova.

44. minut - Posle centaršuta Brežančića loše je intervenisao golman Gabale, ali nije bilo igrača Čukaričkog u blizini da loptu ubaci u gol.

40. minut - Kakva šansa za Vojvodinu i - stativa! Mrdaković je izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred golmana, malo iskosa sa desne strane i savladao ga, ali je lopta pogodila okvor gola.

36. minut - Prva izmena u Gabali: vezista Floresku koji ima žuti karton je izašao, a ušao je napadač Dodo. Očigledna je namera trenera gostiju Roman Hrigorčuk želi da njegov tim bude ofanzivniji.

36. minut - Ponovo je Stanisavljević tukao iz daljine, golman Kolinko je jedva loptu prosledio u korner.

34. minut - Prvi udarac Čuke u okvir gola. Posle lepe akcije šutirao je Stojiljković.

31. minut - Šansa za Čuku. Posle šestog kornera najviši u skoku bio je Ostojić, ali njegov udarac glavom nije išao u okvir gola.

30. minut - "Brđani" sve jače pritiskaju Gabalu.

29. minut - Čukarički je izveo ukupno pet kornera, od kojih tri zaredom u poslednja dva minuta.

26. minut - Prvo uzbuđenje u Beogradu. Rajko Brežančić je šutirao iz daljine, lopta je zamalo otišla pored gola, a golman Bezotosni je paradom ulepšao scenu.

23. minut - Istekla je četvrtina meča na Banovom brdu, nema uzbuđenja.

21. minut - Trener Spartaksa je već sada izvršio prvu izmenu. Izveo je Stuglisa, a uveo Takuija.

19. minut - Navijači Čukaričkog tražili su penal verujući da je gostujući igrač igrao rukom posle šuta Slavoljuba Srnića, ali od toga nije bilo ništa.

Zanimljivo: I protiv Mađara u prvom kolu u Novom Sadu prvi gol za Vojvodinu dao je Stanisavljević, a drugi Mrdaković. Za razliku od tog meča, ovaj put gosti nisu na startu došli u vođstvo.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

16. minut - 2:0 za Vojvodinu! Strelac Miljan Mrdaković! Iskusni napadač je poklon Letonaca pretvorio u gol. Gosti su loptu vratili unazad, ali neprecizno, pa je se domogao Mrdaković i rutinski matirao golmana Kolinka kada se našao u situaciji "jedan na jedan sa njim".

14. minut - Na "Karađorđu" je sjajna atmosfera. Ionako dobro raspoloženi navijači Vojvodine sada su još bolje volje posle gola Stanisavljevića.

Detalj sa meča na Banovom brdu, Foto: Kurir sport
Detalj sa meča na Banovom brdu, Foto: Kurir sport

10. minut - Čukarički i Gabala i dalje "ispituju pulseve" jedni drugima.

7. minut - Na stadionu na Banovom brdu je oko 4000 gledalaca, među kojima i 20 navijača Gabale.

6. minut - 1:0 za Vojvodinu! Strelac Aleksandar Stanisavljević! Kao i protiv ekipe MTK u prošlom kolu i Spartaks je "načeo" Stanisavljević fantastičnim golom iz slobodnog udarca. Ovaj put opalio je sa 30 metara i pogodio!

http://www.youtube.com/watch?v=yOu7optA74U

2. minut - Oko 11.000 navijača sa tribina "Karađorđa" bodri "lale".

Ambijent na Karađorđu, Foto: Kurir sport
Ambijent na Karađorđu, Foto: Kurir sport

20:30 - Mečevi su počeli!

Ekipa Vojvodine, Foto: Kurir sport
Ekipa Vojvodine, Foto: Kurir sport

20:29 - Meč u Beogradu sudi Rumun Radu Petresku, a duel u Novom Sadu Francuz Benoa Milo.

20:28 - I u Beogradu i u Novom Sadu je velika vrućina!

20:27 - Na stadionu Čukaričkog je i legenda Arsenala Toni Adams.

20:20 - Tribina stadiona "Karađorđe" su pune!

20:18 - Trener Čukaričkog Vladan Milojević pred duel sa Gabalom je istakao:"Očekuje nas jako ozbiljan i dobar protivnik, ekipa sastavljena od pojedinaca koji imaju mnogo jakih međunarodnih i reprezentativnih utakmica u svojim nogama. Ali, bez obzira kakav je protivnik i što imamo veliko poštovanje prema njemu verujemo u sebe i ono što radimo. Ulažu mnogo, imaju veliki budžet. Verujemo u sebe, ali njima predajemo ulogu favorita, a mi ćemo se pripremiti najbolji način".

20:11 - Trener Vojvodine Zlatomir Zagoričić je u najavi meča rekao:"Očekujemo da prođemo u treće kolo kvalifikacija. Putem video snimaka, imali smo priliku da se upoznamo s rivalom i čeka nas težak duel s ni malo naivnim suparnikom. Moraćemo na terenu da pružimo maksimum i pripremamo se da to uradimo. Letonci su u Podgorici pokazali koliko nepredvidivi i opasni mogu da budu. Tada su iskažnjavali praktično sve greške domaćina i pobedili sa 3:1, a na nama je da im to ne dozvolimo i da obezbedimo dobar rezultat pred revanš".

20:07 - U prvom kolu kvalifikacija Čukarički je eliminisao Domžale posle pobede1:0 na gostovanju golom Matića iz penala i 0:0 u revanšu. Vojvodina je u Budimpešti sa ekipom MTK odigrala bez golova, ali je sjajnom igrom na "Karađorđu" došla do 3:1. Gabala je posle poraza od Dinama u Tbilisiju (1:2), kod kuće trijumfovala 2:0, dok je Spartaks pitanje plasmana u drugi krug rešila već u Podgorici protiv Budućnosti (3:1), pa je kao domaćin rutinski obavila posao (0:0).

19:59 - SASTAVI

U sastavu Vladana Milojevića nema kapitena Igora Matića, koji se povredio. Traku nosi Rajko Brežančić.

ČUKARIČKI: Stevanović, Stojković, Brežančić, Pjasentin, Ostojić, D. Srnić, B. Janković, Bojić (od 90. Jovanović), Pavlović (od 67. Mandić), S. Srnić, Stojiljković (od 85. Mirosavljević).

GABALA: Bezotosni, Vernidub, Rikardinjo, Abasov, Rafael, Floresku (od 36. Dodo), Sadigov, Husejnov, Gai, Zenjov, Antonov (od 46. Dašdemirov).

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić izveo je isti sastav kao proitv Mađara.

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić, Ivanić, Stanisavljević, Sekulić, Maksimović (od 79. Puškarić), Stamenić, Mrdaković (od 74. Ožegović).

SPARTAKS: Kolinko, Nazarenko, Bulvitis, I. Šlampe, Maksimenko, Ulimbaševs, Kazačoks (od 46. Mežs), Stuglis (od 21. Takui), Vivakva, Abdultaofik (od 75. Punkuls).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track