(VIDEO) GOLEADA ZA KRAJ: Partizan pobedom nad Vojvodinom overio drugo mesto
Foto: Partizan.rs

Oba tima idu u Ligu Evrope

(VIDEO) GOLEADA ZA KRAJ: Partizan pobedom nad Vojvodinom overio drugo mesto

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu 3:2 (2:1) u utakmici 37, poslednjeg superligaškog kola.

Tako su crno-beli prvenstvo završili na drugom mestu sa 40 bodova, a Vojvodina na četvrtom sa 36. Partizan je kao pobednik Kupa Srbije još ranije obezbedio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je Novosađanima takođe uspelo kroz Superligu.Crno-beli su prvi put ove sezone pobedili Vojvodinu, posle dva poraza. Do 2:0 su stigli za 26. minuta "prvencem" u prvom timu Milenkovića i pogotkom Mihajlovića. Međutim, u 32. minutu Meleg je prepolovio prednost domaćina. U 61. minutu bilo je 3:1 zahvaljujući spektakularnom autogolu Rosića, a Meleg je svojim drugim golom - bombom sa 20 metara u 73. minutu - postavio konačan rezultat.

"Čestitam igračima na svemu što su postigli. Ostvarili su ciljeve koji su pred njih bili postavljeni, a to je osvajanje Kupa i drugo mesto, što naravno nije zadovoljavajuće za Partizan. Ali, s obzirom na bodovnu razliku koja je bila na kraju jesenjeg dela, više od ovoga se nije moglo. Naravno u nekim utakmicama smo mogli bolje, mogli smo da osvojimo koji bod više, ali s obzirom da je promenjen skoro ceo igrački kadar i da ima mnogo mladih igrača, moj utisak je da se od ovoga nije moglo više", rekao je trener Partizana Ivan Tomić i osvrnuo se na meč s Vojvodinom:

"U ovoj utakmici nismo imali nikakvo moranje, jer nije moglo da nam donese nešto što već nismo imali, ali dres i grb koji nosimo nas stalno obavezuju da pružimo maksimum i da idemo na pobedu. U prvom poluvremenu smo odigrali jako dobro, mogla je da bude i ubedljivija razlika za nas, dok je Vojvodina u drugom delu bila bolja i opasnija. Mi smo izgubili ritam, što ne bi smelo da nam se dešava, ali sve je to posledica kraja sezone i velikog broja utakmica. Sve u svemu, zaslužena pobeda Partizana".

On je dodao da će igrači otići na pauzu a da je okupljanje zakazano za 8. jun.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je najvažnije to što je njegova ekipa izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Meni je bila bitna ova utakmica kao i ona preko puta da bismo izašli u Evropu", rekao je Lalatović podsećajući da je Vojvodina cilj postigla uprkos porazu od Partizana, zahvaljujući neuspehu niškog Radničkog protiv Crvene zvezde.

"To mi je bilo važno jer kada sam došao u klub, Vojvodina je bila deseta i obećao sam upravi da ćemo uspeti. Međutim, nikada ne bih uspeo da nisam imao ovako sjajne igrače i sve zasluge idu njima", rekao je on.

Lalatović je čestitao Partizanu na osvojenom Kupu i drugom mestu i ocenio da su crno-beli tim rezultatima spasli sezonu.

SASTAVI :

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Jovanović, Milenković, Bogosavac, Jevtović, Brašanac, Ilić, Golubović (od 46. Lukić), Mihajlović (od 88. Birmančević), Božinov (od 69. Vlahović).

VOJVODINA: Kordić, Meleg, Ašćerić (od 69. Vukčević), Paločević (od 60. Jovičić), Lakićević, Nastić, Babić, Rosić, Malbašić, Sekulić, Miletić.

TOK MEČA:

73. minut - GOOOLLLL - 3:2 - MELEG! Bomba sa 20 metara! Drugi gol Melega.

64. minut - Ponovo je Meleg dobro izveo slobodan udarac, ali je lopta prohujala iznad prečke.

61. minut - GOOOLLL - 3:1 - autogol ROSIĆA! Duga lopta je bila upućena Božinovu, ispred koga je intervenisao Rosić, ali nespretno, pa je lobovao golmana Kordića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Lukić je zamenio Golubovića u Partizanu.

Kraj prvog poluvremena - 2:1

19:40 - Crno-bele na današnjem meču bodri Aleksandar Mitrović. Bivši napadač Partizana, a sada Njukasla, prati meč iz lože.

Foto: Kurir/Konstantin Radulović
Foto: Kurir/Konstantin Radulović

34. minut - ŠANSA za Vojvodinu. Umalo izjednačenje. Međutim, šut Nastića odbranio je Kljajić.

32. minut - GOOOLLL - 2:1 - MELEG je smanjio prednost Partizana! Meleg je presekao dodavanje protivničkih igrača, izašao sam pred Kljajića i izvršio rutinsku egzekuciju.

29. minut - ŠANSA za Partizan. Ponovo je nije realizova Božinov pošto ga je proigrao Mihajlović. Ovaj put intervenisao je golman Kordić.

26. minut - GOOOLLL - 2:0 - MIHAJLOVIĆ! Posle asistencije, sjajni krilni napadač ubeležio je i pogodak, i to posle solo akcije. Sevnula je desnica sa ivice kaznenog prostora za 2:0.

15. minut - Dobar pokušaj Melega iz "slobodnjaka", ali je Kljajić napravio paradu i izbacio loptu u korner.

13. minut - ŠANSA za Partizan! Ilić je sjajno proigrao Božinova, koji je u odličnoj poziciji loše primio loptu, pa mu je pobegla...

7. minut - ŠANSA za Vojvodinu! Mogli su gosti odmah do izjednačenja. Meleg je bio u prilici, ali je lopta otišla za malo pored gola.

6. minut - GOOOLLLL - 1:0 - MILENKOVIĆ! Korner je izveo Mihajlović, a Milenković je na "drugoj stativi" skočio i glavom zakucao loptu pod prečku za svoj prvi gol u seniorskoj konkurenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track