(VIDEO) NEUSPEH DRULOVIĆA NA EVRO DEBIJU: Atletik Bilbao naneo prvi poraz Partizanu u Ligi Evrope
Foto: Partizan.rs

Nemoćni oslabljeni crno-beli

(VIDEO) NEUSPEH DRULOVIĆA NA EVRO DEBIJU: Atletik Bilbao naneo prvi poraz Partizanu u Ligi Evrope

Fudbal -
Golovima Raula Garsije u 32. i Benjata u 85. minutu gosti ostvarili zasluženu pobedu u Humskoj i izjednačili se na vrhu tabele sa srpskim šampionom
1 / 5 Foto: Partizan.rs

Fudbaleri Partizana izgubili su meč trećeg kola Grupe L Lige Evrope od Atletik Bilbaa u Beogradu 0:2 (0:1).

Golove za Baskijce postigli su Raul Garsija u 32. minutu i Benjat u 85, pa je tim Ernesta Valverdea zabeležila apsolutno zasluženi trijumf.

http://www.youtube.com/watch?v=jUrqzoEV60Q

Partizan je doživeo prvi poraz u Ligi Evrope, posle pobeda nad AZ Alkmarom i Augsburgom, ali je ostao na vrhu tabele Grupe L, zajedno sa večerašnjim rivalom. Oba ekipe imaju po šest bodova. Augsburg je slavio u Alkmaru, pa ta dva tima imaju po tri boda.

Ljubinko Drulović debitovao je na klupi Partizana prošlog vikenda u prvenstvenoj pobedi nad Javorom (3:2), ali mu evro debi nije prijao. Doduše, bio je lišen pomoći čak šestorice prvotimaca: suspendovanog Tubića i povređenih Saše Ilića, Abubakara, Babovića, Brašanca, Jevtovića i Balažica.

"Kaznili su sve naše greške. Pokušali smo da damo najbolje. Ne mogu ništa momcima da zamerim. Šteta što su dali drugi gol, kojim su sve rešili. Pokušali smo izmenama da unesemo novu energiju. Moramo da dignemo glavu i da idemo dalje", izjavio je Drulović odmah posle meča u mikrofon RTS-a.

Crno-beli su bili anemični, u većem delu meča nisu mogli da iznesu loptu sa svoje polovine, a kamoli da ugroze gol gostiju. Šutevi sa distance Andrije Živkovića i Fabrisija iz slobodnog udarca bili su jedini pokušaji fudbalera Partizana do 93. minuta kada je Brazilac imao jedinu šansu za domaćina na utakmici. Međutim, loše je šutirao glavom.

Atletik Bilbao je sve vreme kontrolisao događaje na terenu i mogao je i ubedljivije da pobedi, a u tome ga je sa nekoliko odličnih odbrana osujetio golman Živko Živković.

Atletik Bilbao i Partizan sastaće se u utakmici četvrtog kola 5. novembra na "San Mamesu".

SASTAVI:

PARTIZAN (4-2-3-1): Živković Živko - Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Leković - Petrović Nemanja, Lukić - Ninković (84. Trujić), Živković Andrija, Stevanović (od 79. Šaponjić) - Božinov (od 64. Grbić).

ATLETIK BILBAO (4-3-3): Erenin - De Markos, Ečeita, Laport, Balenzijaga - Raul Garsija, San Hose, Benjat - Vilijams, Susaeta (od 55. Merino), Aduric.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

TOK MEČA:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kraj - 0:2

90+3. minut - Prva šansa za Partizan! Fabrisio je loše zahvatio loptu glavom.

85. minut - GOOOLLL! 0:2! Benjat! Prelep gol! Iz slobodnog udarca, preko "živog zida", uz stativu... Živković je bio nemoćan.

http://www.youtube.com/watch?v=-Ba6y_DKDMM
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

84. minut - Treća izmena u Partizanu, izaša je Ninković, a ušao Trujić. Ninković je kapitensku traku predao Ostojiću.

83. minut - Ninković se izborio za poziciju za šut sa 18 metara, iako je imao saigrače koje je mogao da proigra, pucao je visoko preko gola.

80. minut - Milimetri su delili Atletik od vođstva od 2:0. Vilijams je uspeo da šutira iz srca kaznenog prostora, lopta je zakačila jednog igrača Partizana i odskakutala pored stative.

79. minut - Druga izmena Drulovića - Šaponjića je poslao na teren umesto Stevanovića.

77. minut - Atletik Bilbao sve vreme ima kontrolu nad utakmicom.

70. minut - Benjat je lukavo izveo slobodan udarac, Raul Garsija je zasmetao golmanu Živkoviću, koji je nekako uspeo da otkloni opasnost.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

64. minut - Prvi potez Drulovića. Izveo je Božinova, uveo Grbića.

57. minut - I Benjat je oprobao udarac sa distance, njegov šut je bio nezgodan, ali je Živković napravio paradu i prosledio loptu u korner.

55. minut - Fabrisio je izveo slobodan udarac sa skoro 30 metara, gađao je kroz "živi zid" i pogodio rupu u njemu, ali ne i gol. Ipak, ovo je bio do sada najopasniji pokušaj Partizana.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Foto: Printscren
Foto: Printscren

19:48 - Podrška sa JugaUprkos lošoj igri u prvom poluvremenu, crno-beli su dobili veliku podršku sa južne tribine kada su krenuli na 15-minutni odmor.

Kraj prvog poluvremena - 0:1 - Atletik Bilbao zasluženo vodi. Ređale su se šanse gostiju, neke udarce je zaustavio Živko Živković, nekad su Baskijci bili neprecizni, a jedini gol postigao je Raul Garsija u 32. minutu. Odbrana crno-belih je porozna, a napad nevidljiv. Jednom rečju, Partizan je delovao nemoćno.

19:47 - Crveno-beli i crno-beli ipak mogu zajedno

19:45 - I Andrea Arsović bodri crno-beleJedna od najboljih srpskih reprezentativki u streljaštvu Andrea Arsović, inače zvanično najbolji sportista SD Partizana, došla je da bodri crno-bele. Evropska šampionka i osvajačica zlata na prvim Evropskim igrama u Bakuu nije imala razloga za zadovoljstvo u prvoh 45 minuta.

42. minut - Prvi šut crno-belih. Tukao je Andrija Živković sa 18 metara - preko gola.

37. minut -. NAJBOLJA ŠANSA ZA ATLETIK! Aduric je odigrao iz prve i izbacio Vilijamsa samog pred Živkovića. Međutim, Vilijams je loptu poslao zamalo pred gola.

35. minut - Ponovo je Aduric bio u prilici. Dugo je letela lopta ka njemu i opet nije bio crno-belih defanzivaca u blizini, pa je napadač Atletika šutirao, a Živković opet "vadio kestenje iz vatre".

32. minut - GOOOLLL! 0:1! Raul Garsija! De Markos je centirao sa desnog krila, Raul Garsija je usamljen sa sedam metara glavom poslao loptu u mrežu. Partizanu se osvetila "labava" igra u defanzivi.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

30. minut - Zapretio je i Aduric. Balenzijaga je pušten da se namesti na centaršut, a Aduric da skoči i šutira glavom. Ipak, najbolji igrač Atletika bio je neprecizan.

25. minut - Još jedan napad gostiju koji je "mirisao" na opasnost... Atletik je za sada bolji i konkretniji rival, ako se o tome može govoriti kada nema golova. Crno-beli imaju problem sa iznošenjem lopte sa svog dela terena.

19. minut - Ponovo Živković spasava Partizan. Ečeita je glavom šutirao, a golman crno-belih je ponovo bio na visini zadatka.

19:17 - Evo i košarkašica Partizana na tribinama...Kao što je i najavljeno, 200 sportista iz SD Partizan prisustvuje utakmici, a među njima i košarkašice.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

8. minut - Gosti su prvi zapretili. Susaeta je pobegao iza leđa Partizanove odbrane, dobio je dobar pas, ali je Živko Živković zaustavio njegov pokušaj iz neposredne blizine.

1. minut - Utakmica je počela!

18:59 - Odzvanja "Kosovo je Srbija"Pred start utakmice Humskoj je odzvanjalo: "Kosovo je Srbija". Nije se to čulo samo sa južne, već i sa ostalih tribina.

18:58 - Utakmica nije počela, a Partizan vodi 1:0Na semaforu stadiona u Humskoj pre početka meča pisalo je da Partizan vodi 1:0. Greška ili predviđanje? Videćemo...

Foto: Kurir
Foto: Kurir

18:57 - Tu su i španski navijačiNa severnoj tribini stadiona u Humskoj je smešteno 30-ak navijača gostujućeg kluba.

18:55 - Samo desetak hiljada gledalacaNeposredno pred početak utakmice na tribinama je oko desetak hiljada gledalaca. Razočaravajuća poseta...

18:53 - Ninković kapitenS obzirom na to da u sastavu crno-belih nema ni Saše Ilića ni Stefana Babovića, kapitensku traku nosi Nikola Ninković.

18:51 - Drulović: Istorija Partizana nalaže pobeduPoslednji raport Ljubnka Drulovića, izrečen pred kamerom RTS-a:"Imamo mnogo kadrovskih problema, na žalost. Verujem u ove momke i u tim. Moramo da budemo na najvišem mogućem nivou. Utakmica će biti intenzivna svih 90 minuta. Zato moramo da budemo kompaktni. Učinili smo sve da se igrači fizičke oporave i da budu psihički spremni. Siguran sam da, uz fantastičnu publiku, možemo da pobedimo. Jer, istorija kluba nalaže samo igru na pobedu".Nije Drulović imao komentar na izjavu kolege Valverdea da bi bio zadovoljan bodom. "To je njegova stvar. Respektujemo ih. Imaju i pojedince i jaki su kao kolektiv", dodao je Drulović.

18:47 - Zagrevanje je završeno

18:24 - Tribine se polako pune...

18:17 - Atletik demolirao Barsu, pa usporioNi Atletik Bilbao ne blista u prvenstvu. Posle osam kola Primere nalazi se na 14. mestu sa učinkom 2-2-4, odnosno sa samo osam bodova. Baskijci su nagoveštavali bolju sezonu kada su u njenom uvodu osvojili Superkup Španije. Tada su deklasirali Barselonu na "San Mamesu" - 4:0, a u revanšu na "Nou Kampu" bilo je 1:1. Podsetite se kako je Atletik deklasirao šampiona Španije i Evrope. Čak tri gola u Bilbau i jedan u Barseloni dao je Aduric.

http://www.youtube.com/watch?v=ZkNhq2zdaNQ
18:11 - Crno-beli katastrofalni u prvenstvu
Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

18:04 - Rođendanska predstava za navijače u Humskoj.Na semaforu stadiona Partizana puštena je predstava odigrana na proslavi 70. rođendana kluba iz Humske, 4. oktobra u Narodnom pozorištu.

http://www.youtube.com/watch?v=B7DLoxq7kYM

17:54 - Partizan sa Špancima kroz istorijuPartizan je kroz istoriju odigrao 11 utakmica sa španskim predstavnicima, od čega tri puta sa madridskim Realom. U premijernom izdanju Kupa šampiona igrali su u četvrtfinalu. Iako su crno-beli u Beogradu pobedili 3:0, ispali su, jer su u revanšu izgubili 0:4. I posle sledećeg njihovog susreta radovali su se "kraljevi". Bilo je to u finalu Kupa šampiona u Briselu 11. maja 1966, kada je Partizan posle preokreta poražen 1:2. Beograđani i Madriđani na sledeći susret čekali su do 2003. Tada je meč u grupnoj fazi Lige šampiona na "Santjago Bernabeu" završen pobedom domaćina 1:0, dok u Humskoj nije bilo golova. Crno-beli su imali više uspeha sa Real Sosijedadom u sezoni 1990/91 Kupa UEFA. U obe utakmice bilo je 1:0, a dalje je prošao Partizan posle penala u Beogradu. I sledeće sezone je klub iz Humske naišao na Špance - Sporting. Posle 2:0 za domaćina u Hihonu, Predrag Mijatović i drugovi su uzvratili istom merom u Istanbulu (gde je Partizan igrao kao domaćin), ali su tada Španci bili bolji posle penala. U grupnim fazama Lige Evrope (igrao se po jedan meč) crno-beli su se sretali sa Viljarealom (1:1 u Beogradu) i Seviljom, koja je kao domaćin pobedila 3:0.

http://www.youtube.com/watch?v=kQUc9J4kuLE

17:40 - Božinov: Daj Bože gol i pobedu"Želim i radim da bih promenio ono što sam do sad pružao u Evropi. Daj Bože da dam gol, ali najbitnije je da ekipa pobedi. Nisam se do sada 'upisao' u Evropi, a ako bude situaicja ja ću pokušati da dam gol. Svi očekujete od mene da svaki meč pogodim, ali i asistencija je dobra. Najviše bi želeo da dam gol i da Partizan dobije, ali i ako ne uspem... Samo da crno-beli pobede!", rekao je Božinov.

17:33 - Neobična prepiska Partizana i Atletik Bilbaa pred meč

17:25 - Više od 200 sportista Partizana bodri fudbalere protiv AtletikaFudbalski klub Partizan na meču 3. kola Lige Evrope protiv Atletika iz Bilbaoa podržaće više od 200 članova Sportskog društva crno-belih. Celu vest možete videti OVDE.

17:15 - Sudi Poljak RackovskiUEFA je duel u Humskoj poverila Poljaku Pavelu Rackovskom, koji je ove sezone sudio revanš kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Sampdorije. Novosađani su izgubili taj meč (0:2), ali su prošli dalje.

17:10 - Partizan desetkovanVelikih kadrovskih problema imao je Drulović za duel sa Baskijcima. O svim igračima koji izostaju možete pročitati OVDE.

17:02 - Evropski debi DrulovićaLjubinko Drulović debitovao je na klupi Partizana pobedom u prvenstvu nad Javorom, a sada će debitovati na evropskoj sceni. Novi trener crno-belih ocenio je da su šanse za pobedu u večerašnjem meču 50:50. Kompletni Drulovićevu najavu meča sa Atletikom možete pročitati OVDE.

16:55 - Baskijci se plaše ŽivkovićaTrener Atletika Ernseto Valverde je izjavio da je njegov tim došao u Beograd da pobedi, ali da bi i remijem bio zadovolja. Fudbaler Mikael Balensijaga priznao je da je najviše strepi od Andrije Živkovića. Viša izjava iz tabora baskijskog kluba pročitajte OVDE.

16:45 - Crno-beli savladali AZ Alkmar i AugsburgPodsetite se golova sa dosadašnjih utakmica Partizana u ovosezonskoj Ligi Evrope.

Partizan - AZ Alkmar 3:2

http://www.youtube.com/watch?v=mE8p2xW_3kc

Augsburg - Partizan 1:3

http://www.youtube.com/watch?v=37kJ0WDxnuI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track