ZVEZDA PADA LI PADA: Posle Mege i Radnički razbio tim trenera Radonjića
Foto: Kkradnicki.rs

Superliga

ZVEZDA PADA LI PADA: Posle Mege i Radnički razbio tim trenera Radonjića

Košarka -
Kragujevčani slavili 90:78 i naneli drugi uzastopni poraz crveno-belima

Košarkaši kragujevačkog Radničkog savladali su Crvenu zvezdu (90:78) u derbiju 11 kola domaće Superlige, čime su izabranici trenera Miroslava Nikolića naneli drugi uzastopni poraz crveno-belima.

Nervoza zbog neočekivanog poraza od Mega Vizure, košarkaši Crvene zvezde su od starta meča u Kragujevcu nili u zaostatku za Radničkim. Crveno-belima nikako nije polazilo za rukom da smanje prednost rivala koja je uglavnom iznosila oko osam poena razlike, a promašaji sa obe strane obeležili su period od sredine druge četvrtine pre nego što je Kalinić sa linije slobodnih bacanja prekinuo rastrzanu igru. Ni sjajni Radenović nije bio dovoljan da trgne Zvezdu, jer je trojkom Mlađana Radnički otišao na +12 (48:36).

Blažič sa dva koša na startu drugog poluvremena najavljuje povratak Zvezde, ali Lešić održava dvocifrenu prednost Radničkog. Ipak, to nije trajalo dugo, prvo Radenović, a potom Dženkins sa dva kola smanjuju na 61:54. Do kraja perioda Radnički je uspeo da odoli, oba tima su dosta promašivala, da bi pred poslednji period bilo 69:60 za domaćina.

Početak poslednje četvrtine obeležio je Demarkus Nelson koji postiže sedam poena za dva minuta i vraća Zvezdu na samo koš zaostatka. Kalinić uzvraća važnom trojkom za Radnički, Zvezda nastavlja da prati rivala uz pomoć Nelsona, ali Katnić pogađa novu trojku i odvodi domaćina na 75:69, pa Radonjić traži tajm-aut.

Zvezda je na sve načine pokušavala da sustigne zaostatak, ali nije imala snage za preokret, pa posle dva uzastopna poraza od Mege i Radničkog u nastavak takmičenja ulazi sa skorom 9-2, dok Kragujevčani imaju osam pobeda.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić ističe da je presudnan faktor u trijumfu protiv Crvene zvezde imala fizička sprema njegovih igrača.

"Uspeli smo da izdržimo celu utakmicu i da zaustavimo protivnika koji važi za fizički dominantnog. Zasluge za to pripadaju kondicionom treneru MladenuMihajloviću, koji je odlično pripremio ekipu. Pored toga, krasionas je perfektan šut, što nije neuobičajeno. Sve u svemu bila je ovo utakmica na evropskom nivou, a naš zadatak je da u narednim kolima ne umanjimo koncentraciju i motivaciju, posle jedne ovakve pobede", rekao je Nikolić.

Strateg crveno-belih Dejan Radonjić je naglasio da je još rano da se sudi da li je Zvezda u padu forme.

"Nisam uspeo da u drugom poluvremenu nešto promenim, jer nisam imao igrača koji bi u tom trenutku snažnije mogao da povuče ekipu. Radnički je u prvom poluvremenu imao raspoloženog Birčevića, u drugom Marinovića, i uopšte više igrača koji su pružali doprinos igri i rezultatu", kaže Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track