OPET OBLAČI ZVEZDIN DRES: Markus Vilijams će oduvati Himki!
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

OPET OBLAČI ZVEZDIN DRES: Markus Vilijams će oduvati Himki!

Košarka -
Sjajni Amerikanac, kome je istekla suspenzija, predvodiće crveno-bele u večerašnjem meču s Rusima u osmom kolu Evrolige

Markus Vilijams se vratio! Sjajnom pleju istekla je suspenzija koju je dobio jer je koristio marihuanu i sada može da pomogne Crvenoj zvezdi da večeras sruši Himki i tako napravi veliki korak ka plasmanu u top 16 Evrolige.Trener crveno-belih Dejan Radonjić kazao je da od Vilijamsa, čiji povratak su navijači crveno belih čekali s velikim nestrpljenjem, ne treba očekivati previše.- On je imao dugu pauzu bez utakmica. Trenirao je sa nama, mnogo će nam značiti u narednom periodu. Ali bilo bi dobro da smo sad na turniru u Zadru, pa da ima vremena da se uigra. Nadam se da će nam pomoći, ali smo svesni da ćemo morati malo da ga sačekamo. Dobro je što Dangubić ulazi u ritam, ali neće igrati. Mitrović je, na našu sreću, konačno bez štaka, što je odlično - poručio je Radonjić.

Crnogorski stručnjak osvrnuo se i na prvi meč u grupi, koji je Himki ubedljivo rešio u svoju korist.- Taj rezultat je dobra opomena. Ambijent koji je tada vladao je drugačiji. Čekamo ekipu koja nas je savladala sa 38 razlike. Himki je pred početak sezone napravio dobar prelazni rok, uložili su mnogo novca i imaju velike ambicije u Evroligi. Nisu samo protiv nas pokazali vrhunski kvalitet, to je bilo očigledno u većini mečeva do sada - zaključio je Radonjić.On više ne računa na Izraelca Gala Mekela, koji ove sezone nije ispunio očekivanja.- Skinuli smo ga s liste igrača. Ostaće ovde dok mu menadžeri ne pronađu novi klub - objasnio je Radonjić.

Porodično obećanjeDRAGIĆ: OBRADOVAĆU OCA PARTIZANOVCA!Slovenački reprezentativac iz redova Himkija Zoran Dragić svestan je težine meča u Pioniru, a večeras ima specijalan zadatak.- Moj tata je navijač Partizana. Nemam pojma kako će da reaguje u slučaju da pobedimo Zvezdu, ali ono što je sigurno jeste da će navijati za sina - istakao je za Sport Zoran Dragić, svestan da njegovu ekipu očekuje pakao u Pioniru:- Navijači Zvezde su glasni, daju veliku podršku timu i to sve dodatno otežava. Kada imate takve navijače, teško je da pred njima igrate loše.

ČinjeniceVILIJAMSOV PAD NA DOPING TESTUPronađeni mu tragovi marihuane u krvi posle prvog meča plej-ofa 12. junaSuspendovala ga FIBA do 30. novembraVečeras će odigrati prvu utakmicu posle četiri meseca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track