IGRAČI NESTRPLJIVI: Orlovi iz Arene lete do Brazila
Foto: Dado Đilas

Srbija domaćin kvalifikacija

IGRAČI NESTRPLJIVI: Orlovi iz Arene lete do Brazila

Košarka -
Jedva čekam leto, nema lepše stvari od igranja pred svojim navijačima, rekao je Nemanja Nedović

Srbija je dobila domaćinstvo jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre! Tako će naši košarkaši imati priliku da se u Areni izbore za mesto koje vodi u Rio.U Beogradu će se takmičiti šest ekipa, a samo ona najbolja ide u Brazil.Od 4. do 10. jula izabranici Aleksandra Đorđevića pokušaće da se pred domaćom publikom kvalifikuju na najveće sportsko takmičenje. Nisu „orlovi“ skrivali oduševljenje posle odluke FIBA da Srbiji poveri organizaciju kvalifikacija.- Biće to sjajna prilika za nas! Velika je čast, ali i prednost igrati mečeve na domaćem terenu. Veliko hvala svima koji su nam to obezbedili - rekao je Bogdan Bogdanović.Najlepše je u AreniKoliko srpskim košarkašima znači igranje u našoj zemlji najbolje se vidi iz reči Nemanje Nedovića, beka Unikahe.- Jedva čekamo leto posle ove odluke. Imaćemo još jedan motiv da se plasiramo na OI, a to su pune tribine Arene. Nadao sam se da ćemo dobiti domaćinstvo jer je ubedljivo najlepše igrati pred svojom publikom.Selektor „orlova“ Aleksandar Đorđević, uz reči zahvalnosti državi i savezu, pozvao je na oprez.Velika stvar- Ovo je velika stvar, ali sada moramo da se koncentrišemo samo na jedno, a to je plasman na Olimpijske igre - jasan je Aleksandar Đorđević.(M. B.)

Cena 3,2 milionaDRUGI NUDILI DUPLO VIŠE NOVCAOrganizacija turnira koštaće Srbiju čak 3,2 miliona evra. Od toga, država je obezbedila 2,5 miliona, dok će ostatak biti pokriven od prodaje ulaznica i preko sponzorstava. Zanimljivo je da su pojedine zemlje nudile duplo više novca, ali odluka FIBA bila je da Srbija dobije domaćinstvo.Kako su saopštili iz Košarkaškog saveza Srbije, ulaznice za mečeve biće prodavane po izuzetno pristupačnim cenama. Najjeftinije karte koštaće 400 dinara.

Na OI 12 ekipaTRAŽE SE JOŠ TRI TIMANa košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama ove godine učestvovaće 12 reprezentacija. Selekcije SAD, Brazila, Australije, Nigerije, Venecuele, Argentine, Španije, Litvanije i Kine već su obezbedile plasman, a još tri učesnika biće poznata posle tri kvalifikaciona turnira, koja će biti odigrana u periodu od 4. do 10. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track