MALI REBRAČA AMERIMA LUPA BANANE: Filip krenuo stopama oca!
Foto: Privatna Arhiva

Povukao na Tatu

MALI REBRAČA AMERIMA LUPA BANANE: Filip krenuo stopama oca!

Košarka -

Čini se da je mlađani Filip Rebrača (21) povukao na čuvenog oca Željka, pa u košarkaškom timu Univerziteta Severna Dakota krči put ka zvezdama.

Imaće više nego težak zadatak da bi ostvario bar deo onog što je u karijeri uradio popularni Rebarce, koji je u njegovom uzrastu s Partizanom već pokorio Evropu, a kasnije je stigao do zvanja jednog od najboljih evropskih centara svih vremena.

Ali Filip gura po svom, američki mediji već primećuju njegove dobre igre, borbenost, ali i jednu zanimljivost - u raspravi sa sudijama koristi srpski.

- Ne želim da me čuju da se žalim na engleskom. Ako ne razumeju šta im govorim, ne mogu da mi daju tehničku grešku - kaže uz osmeh Filip Rebrača.

The rim is out indefinitely ??

A post shared by Филип Ребрача (@_filip_rebraca) on

On se izborio za mesto startera Fajting Huksa, a lider je ekipe u skokovima (5,8 po meču). Ono što ga povezuje s ocem je i sjajan osećaj za blokade.

Naravno, od činjenice da mu je otac bio odličan NBA centar koga su samo povrede sprečile da ne napravi značajniju karijeru preko Bare ne može da pobegne. Mali Filip je često visio po svlačionicama NBA klubova.

- U to vreme mi je bilo normalno. Mislio sam da svako može imati to iskustvo. Sada kad vratim film, shvatam koliko sam bio blagosloven - priseća se Rebrača mlađi i izdvaja anegdotu kada je upoznao Kobija Brajanta. - Kobi je bio u fazonu: "Ej, šta ima, mališa?" Bio sam drugi razred osnovne, ali to mi je i danas u glavi.

Kurir sport/foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track