KOBI BRAJANT ŠOKIRAO AMERIKANCE: Srbi mogu da nas pobede na Svetskom prvenstvu
Foto: AP

Legenda izvlači kuglice na Žrebu

KOBI BRAJANT ŠOKIRAO AMERIKANCE: Srbi mogu da nas pobede na Svetskom prvenstvu

Košarka -

Legendarni Kobi Brajant odlučuje s kim će košarkaši Srbije igrati na Mundobasketu u Kini!

Jedan od najboljih igrača svih vremena izvlačiće kuglice na žrebu u Šenženu (12.00, RTS). "Orlovi" su nosioci i nalaze se u drugom šeširu zajedno sa Argentinom, Litvanijom i Grčkom. Od predstojećeg Mundobasketa srpski košarkaši očekuju da budu jedni od glavnih favorita za osvajanje medalje, ali to treba dokazati.

Interesantno pitanje dobio je Kobi Brajant - da li Srbi mogu da savladaju Drim tim?

- Mislim da Srbija to može. Svako svakog može da dobije na ovom turniru. Moramo da budemo oprezni i spremni, jer možemo da izgubimo - odgovori je nekadašnji superstar LA Lejkersa.

S njim se slaže i as Sakramenta Bogdan Bogdanović.

- Verujem da možemo da napravimo nešto po čemu će ostati upamćeni. Mislim da ne treba da se zadovoljavamo srebrom. Najvažnije da svi budemo zdravi, da budemo gladni uspeha, i siguran sam da onda neće izostati i dobar rezultat. Zašto da ne idemo i na zlato - kazao je Bogdanović.

Nemanja Bjelica smatra da Srbija, posle Amerike, ima najbolju selekciju na svetu.

- Sa ponosom to mogu da kažem. Konačno je došlo naše vreme da imao ekipu za respekt. Ali i pored toga moraju da se poklope Smatram da je ova generacija zaslužila jedno zlato. NBA shvatam kao posao, a igranje za nacionalni tim je pravo zadovoljstvo. Jedva čekam da budemo ono što jesam, a to jedino mogu kad igram za Srbiju - istakao je Bjelica.

ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO Prvi šešir: Kina, SAD, Španija, Francuska Drugi šešir: SRBIJA, Argentina, Litvanija, Grčka Treći šešir: Rusija, Australija, Brazil, Italija Četvrti šešir: Portoriko, Turska, Dominkanska Republika, Venecuela Peti šešir: Nemačka, Češka, Poljska, Iran Šesti šešir: Kanada, Crna Gora, Filipini, Južna Koreja Sedmi šešir: Nigerija, Senegal, Novi Zeland, Angola Osmi šešir: Japan, Jordan, Tunis, Obala Slonovače

Poludirigovani žreb Srbija može u grupu sa Crnogorcima! Reprezentacija Srbije se nalazi u drugom šeširu, a biće formirano osam grupa. Već sada je poznato da će biti smeštena u B, D, F, ili H grupu, a može da se sastane samo sa protivnicima iz trećeg, šestog i sedmog šešira u prvoj fazi Mundobasketa.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track