POKAZAĆAEMO AMERIMA KAKO SE IGRA BASKET: Srpski  basketaši napadaju trofej na turniru u Los Anđelesu
Foto: Zemun 3x3

TAKMIČENJE U AMERICI

POKAZAĆAEMO AMERIMA KAKO SE IGRA BASKET: Srpski basketaši napadaju trofej na turniru u Los Anđelesu

Košarka -

Ako su nešto sanjali momci koji se profesionalno bave basketom tri na tri, to je bilo da odu u SAD i pokažu da su najbolji. To im se sada i ostvarilo, jer će jedna od najboljih srpskih ekipa Zemun 3x3 učestvovati na turniru u Los Anđelesu.

Zemuncima neće biti nimalo lako da u veoma jakoj konkurenciji stignu do željenog cilja, jer osvajač FIBA tura iz 2017. godine slovi za jednog od favorita za najviši plasmam. Beogradskoj ekipi rivali u grupi C biće slovenački Piran i brazilski Sao Paulo, a na ovom turniru učestvuju još dve srpske ekipe Novi Sad i Liman.

U sastav Zemuna se posle duže pauze zbog povrede vratio Bogdan Dragović, koji bi trebalo da im donese potrebni kvalitet u završnici sezone.

- U veoma jakoj konkurenciji pokušaćemo da dođemo do prve masters titule ove sezone. Ukoliko u tome uspemo, bila bi sjajna uvertira pred završni masters. San svakoga od nas bio je da ode u Ameriku i odmeri snage sa najboljima, a mi sada imamo priliku da im pokažemo šta znamo – rekao je Bogdan Dragović.

Pored Dragovića u timu za turnir u Los Anđelesu biće Lazar Rašić, Nikola Vuković i Nebojša Bošković. Zemuncu su ušli u završnicu sezone, a nakon ovog turnira, oni će početi sa pripremama za najbitniji turnir, završni masters u Japanu, koji je na programu 2. i 3. novembra.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track