VUČEVIĆ OTKRIO OD KOGA JE SKUPLJAO FINTE KAD JE BIO KLINAC! Divio se Džordanu i Novickom, ali jedan SRBIN ih je zasenio!
Foto: AP

imao idola

VUČEVIĆ OTKRIO OD KOGA JE SKUPLJAO FINTE KAD JE BIO KLINAC! Divio se Džordanu i Novickom, ali jedan SRBIN ih je zasenio!

Košarka -

Nikola Vučević, centar Orlando Medžika otkrio je ko mu je bio idol u danima kada je počinjao da se bavi košarkom.

Crnogorski košarkaš je ove manje poznate detalje otkrio u razgovoru za zvanični Tviter nalog NBA lige, gde je odgovarao na pitanja ljubitelja najjače košarkaške lige na svetu.

" Moj otac je igrao košarku, ugledao sam se na njega. Puno sam ga gledao, vežbao i gledao kako samo kako da učim od njega. Puno mi je pomogao u mojoj igri i svemu. Kada sam imao šest ili sedam godina Džordan je osvojao titule, tada ga je mnogo ljudi gledalo. Kasnije sam gledao Dirka Novickog, imao sam i priliku da igram protiv njega i sa njim u poslednjoj Ol-star utakmici, ali to je neverovatno iskustvo za mene. Bilo je mnogo igrača iz Evrope kao što je Dejan Bodiroga, igrao je sjajno u najboljim klubovima Evrope. Uvek možeš da učiš od drugih igrača, čak i danas to radim. Samo gledati i studirati nekog možeš puno da naučiš. Mnogi veliki igrači to rade", rekao je Vučević.

foto: Starsport

Razgovor nije mogao da prođe bez pominjana legendarnog Majkla Džordana, koji je u centru pažnje košarkaške javnosti zbog prikazivanja dokumentarca "Poslednji ples".

"Njegova želja za pobedom me impresionira. Da bude kompetativniji nego što jeste. Bio je kao niko u NBA ligi, možda i u drugim sportovima. To je razlog zašto je bio toliko veliki, uvek je gurao sebe, isto kao i saigrače. Zato je bio toliko uspešan sa toliko trofeja. Gledajući 'Poslednji ples' možete da vidite iza scene koliko je voleo da pobeđuje. Nije imao granice, zaključio je Vučević.

foto: Profimedia

Orlando Medžik je juče otvorio trening centar, prvi put otkako je uveden karantin zbog koronavirusa, a među prvim igračima koji su došli na dobrovoljni trening, bio je i sjajni Crnogorac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track