MATOVIĆ POSLE MORNARA: Kakvo olakšanje? Mi smo u problemu VIDEO
Foto: Starsport©

reakcija

MATOVIĆ POSLE MORNARA: Kakvo olakšanje? Mi smo u problemu VIDEO

Košarka -

Partizan je posle sedam uzastopnih poraza, pobedio Mornar u 22. kolu regionalne ABA košarkaške lige sa 83:75. a trener Aleksandar Matović kaže da je očekivao borbenu utakmicu i dodaje da svaka sledeća mnogo znači crno -belima.

“Kao što sam i u najavi meča rekao, očekivali smo borbenu utakmicu, u kojoj će biti mnogo kontakta i u kojoj će značiti svaki skok. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, sa puno žara i borbenosti. Ispoštovali smo neke stvari koje smo spremali za ovu utakmicu, nadam se da su igrači zaslužili pobedu”, rekao je Matović posle utakmice.

Na pitanje koliko je ovaj trijumf bio olakšanje posle serije poraza, tokom kojih je Partizan ostao i bez prvog trenera Saša Filipovskog, Matović dodaje da to nije nikakvo olakšanje.

“Mi nemamo olakšanje… Ako vidite da je Split dobio Megu, a FMP Cibonu, Borac Krku, kakvo olakšanje? Mi smo u ovom momentu još uvek u velikom problemu. Nama je svaka pobeda u naredna četiri meča zlata vredna”, kaže Matović.

Dodao je i da Partizan ima pritisak rezultata, ako ni zbog čega drugog, a onda bar zbog imena koje nosi.

Takođe je prokomentarisao i procenat za tri poena beogradskog tima, pošto je Partizan pogodio 11 od 23 šuta spolja.

“Imamo pritisak ostvarivanja rezultata, zbog toga što se još uvek nalazimo u zoni koja obezbeđuje igranje ABA lige i naredne sezone, a pored toga predstavljamo trofejni klub, tako da je kod nas pritisak sve veći i veći. A što se tiče posledica šuta za tri poena, to je jer smo imali mnogo šuteva, kada je lopta dolazila iz dubine. I igra nas je verovatno nagradila za borbenost i zalaganje i trud koji smo uložili”, zaključio je trener crno-belih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track