HRVAT IPAK NEĆE DOĆI U PARTIZAN: Košarkaš koji je igrao u NBA i koji voli CRNO-BELE odlučio da ostane u RUSIJI
Foto: Starsport

ništa od dolaska

HRVAT IPAK NEĆE DOĆI U PARTIZAN: Košarkaš koji je igrao u NBA i koji voli CRNO-BELE odlučio da ostane u RUSIJI

Košarka -

Sjajni šuter odlučio da ostane u Uniksu, jer ima milionski ugovor u Kazanju

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja odlučio je da ostane u Uniksu iz Kazanja, uprkos preporuci svoje države da napusti Rusiju. Ovim potezom momak iz Dubrovnika razočarao je jedan deo navijača Partizana koji se potajno nadao njegovom dolasku.

Mario Hezonja
foto: Starsport

Mario Hezonja ostao je veran Uniksu, jer ima milionski ugovor u Kazanju. Iako je svestan da neće moći da igra u Evroligi do kraja sezone, već samo u VTB prvenstvu, sjajni šuter nije jedini koji se odlučio na taj potez. Amerikanci Tonje Džekiri i Ou-Džej Mejo takođe ostaju u Kazanju. Njihov zemljak Lorenco Braun, nekadašnji član Crvene zvezde, napustio je ekipu.

Navijači Partizana preko društvenih mreža komentarisali su potencijalni dolazak Hrvata među crno-bele. Nadali su se takvom epilogu, jer bi on bio ogromno pojačanje za tim Željka Obradovića, posebno u borbi za titulu ABA lige sa Crvenom zvezdom i Budućnosti. Mario Hezonja igrao je pet sezona u NBA ligi, za Orlando, Njujork i Portland. Prošle godine vratio se u Evropu kada je potpisao za Panatinaikos, a od ove igra za Uniks.

Mario Hezonja
foto: Starsport

Mario Hezonja (27) izjavom pre deset godina razgalio je srca navijača Partizana, koji na nju i posle decenije nisu zaboravili.

- Mnogi bi mi zamerili kada bih se preselio u Beograd, ali to me ne zanima. Svi misle da znaju sve, a zapravo ne znaju ništa. Svi smo ljudi od krvi i mesa. Ne znam ni jednog Srbina koji je divljak, svi su odlični ljudi. Čitao sam da me Dule Vujošević želi, ali i Barselona, i klubovi iz Grčke i Turske su zainteresovani za mene. Od svih njih Partizan mi je najdraži, čak mi je draži i od Cibone. Takve navijače kakve on ima nema niko. Pred njima moraš da daješ 300 odsto sebe. Uz sve to poznato je kako se u tom klubu radi sa igračima. Bio bi to dobar potez za mene – rekao je Hezonja posle Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina, kada je Hrvatska osvojila bronzanu medalju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track