00:26

STRAŠNI JOKIĆ SAČUVAO DENVER U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI!

nba plej-of

STRAŠNI JOKIĆ SAČUVAO DENVER U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI! Fantastični Srbin presudio Golden Stejtu i ostavio Nagetse u životu! VIDEO

Košarka -

Sjajni Nikola Jokić predvodio je Denver do pobede u četvrtoj utakmici prve runde plej-of serije protiv Golden Stejta.

Rezultat utakmice u kojoj su Nagetsi morali da pobede kako bi ostali u igri bio je 126:121, a sve je rešeno u poslednjem minutu, iako je ekipa iz Kolorada u jednom trenutku imala i 17 poena prednosti.

Fenomenalni Jokić je još jednom vodio svoj tim, a utakmicu je završio sa 37 poena, osam skokova i šest asistencija.

Već posle 40 sekundi u prvoj četvrtini Drejmond Grin je udario Jokića u lice, igra je odmah prekinuta, a Aron Gordon je bio spreman da brani saigrača. Ta situacija kao da je iznervirala Srbina koji je prvu četvrtinu završio sa 18 poena i šest skokova, a u nastavku je nastavio gde je stao.

Denver je imao pet poena prednosti na kraju prve četvrtine, a tokom druge i 17 poena prednosti. Međutim, prvo poluvreme je završeno rezultatom 63:52.

U nastavku je viđena velika borba. Treća četvrtina je bila fenomenalna, a nije donela preveliku razliku na semaforu.

Raspucao se Monte Moris koji je u trećoj četvrtini pogodio pet trojki i tako očuvao prednost Nagetsa, a kada je posle 36 minuta igre na semaforu pisalo 98:89, bilo je jasno da sledi paklenih 12 minuta odluke.

Na sreću domaćih navijača, Golden Stejt je naišao na čvrst otpor, naleti gostiju su odbijeni, a Denver je uspeo da privede utakmicu kraju.

Međutim, to je učinio znatno teže nego što se nadao.

Sve je moralo da se reši u poslednjih 30 sekundi.

Klej Tompson je ušao u odličnu seriju, vrhunski je igrao i Grin koji je čitav meč igrao izuzetno čvrstu odbranu, pogotovo nad Jokićem, a i više nego dobar je bio i u napadu. Možda i ključan detalj u završnici jeste njegovo isključenje zbog šest faulova na dva minuta do kraja utakmice.

Jokić je u završnici stigao do važnih poena, ali pobedu je overio Vil Barton trojkom u poslednjem napadu, nakon što je Tompson promašio trojku za vođstvo, a Vigins potom zakucavanje za izjednačenje.

Peta utakmica će se igrati u San Francisku u noći između srede i četvrtka.

(Aleksandar Knežević)

Tok meča ste mogli da pratite na Kurir sportu.

Denver - Golden Stejt 126:121

Četvrta četvrtina:

48. minut - Promašio je Tompson trojku, pa Vigins zakucavanje. Denver ima napad na 42 sekunde do kraja.

Pogađa Moris! Tajm-aut Golden Stejta, a do kraja je ostalo još 33 sekunde. Pogrešio je Porter, a na drugoj strani Barton pogodio trojku! Denver je pobedio u četvrtoj utakmici!

47. minut - Kakav potez Karija... Položio je uz faul Gordona, a zatim je pogodio i slobodno bacanje za izjednačenje na 1:47 vremena do kraja. A onda je pogodio i šut za dva poena nakon neshvatljive greške Nagetsa.

Izuzetno je napeto u završnici... Poeni Jokića!

46. minut - Kari je precizan sa linije slobodnih bacanja, a nakon nove dobre odbrane Grina, Vigins zakucava.

Kraj za Grina! Najbolji defanzivac Golden Stejta je napravio šesti faul na dva minuta do kraja utakmice.

Oba puta je sa linije penala bio precizan Gordon.

45. minut - Odličan je večeras Klej Tompson, a drama je u završnici. Tri i po minuta do kraja, Dever ima samo tri poena prednosti.

Nakon tajm-auta koji je tražio Meloun, videlo se zašto je dobra stvar za Denver peta lična greška koju je maločas zaradio Grin. Jokić ga je sada bez ozbiljnijeg otpora okrenuo i potom stigao do novih poena.

43. minut - Težak koš Gordona, pa onda sedma trojka Tompsona... Usledio je i peti faul Grina, napravio ga je nad Jokićem i to može da bude dobra vest za Golden Stejt. Sledeća lična greška bi izbacila Grina sa meča.

Odlično veče Tompsona:

42. minut - Ponovo je na terenu Jokić, deluje da će biti i te kako potreban u završnici. Ostalo je još šest minuta do kraja utakmice.

40. minut - Kazins je vetzaanim poenima vratio dvocifrenu prednost Denveru, ali je potom faulirao Karija pri šutu za tri. Pogodio je plejmejker i dodatno slobodno bacanje, ali je Hajland položio za novih +10.

38. minut - Bez MVP-a su počeli poslednju četvrtinu košarkaši Denvera. Tompsonova trojka je razlog za brigu domaćih navijača.

Treća četvrtina:

36. minut - Čeka nas velika borba u poslednih 12 minuta! Jokić je trenutno na 33 poena, do kojih je došao sa linije slobonih bacanja.

35. minut - Odličnu je četvrtinu odigrao Grin na obe strane parketa, što je omogućilo gostima da priđu na šest poena prednosti, ali je usledio ekspresan odgovor Jokića i pogođeni šut preko Grinove ruke.

33. minut - Iskoristio je prednost u "mismeču" Jokić. Ugurao je Portera pod koš i stigao do 29. poena, a usledila je trojka Ostina Riversa.

32. minut - Petu trojku u trećoj četvrtini je pogodio sjajni Moris i tako odgovorio na mini seriju Drejmonda Grina.

31. minut - Raspucao se i Monte Moris! Četvrta njegova trojka, asistent je ovog puta bio Jokić.

29. minut - Odgovorio je Jokić trojkom, ali je odmah i Tompson još jednom bio precizan! Rasplamsava se borba u Bol centru.

Teške šuteve pogađa Srbin:

28. minut - Težak šut i dvojka Jokića, ali onda dve vezane trojke na drugoj strani. Tompson i Pul su bili precizni. Tajm-aut je tražio Majkl Meloun.

27. minut - Nije dobro počelo drugo poluvreme po Denver, jer je Klej Tompson vezao sedam poena. Ukoliko on uđe u ozbiljiju seriju biće teško zaustaviti ga. Na drugoj strani Moris je pogodio trojku, a Džef Grin 2+1.

Pogledajte kako je trener Golden Stejta pričao o Jokiću nakon prve četvrtine:

Druga četvrtina:

24. minut - Čudo se dogodilo - Kari je promašio oba slobodna bacanja, ali je Golden Stejt ipak uspeo da dođe na pristojan zaostatak u prvom poluvremenu koje je prošlo u znaku Nikole Jokića.

Srpski košarkaš je za 18 minuta na parketu postigao 22 poena i dodao tom učinku sedam skokova i jednua asistenciju.

Iz igre je aktuelni MVP pogodio osam od 11 šuteva, uključujući dve trojke iz isto toliko pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja pogodio sva četiri šuta.

21. minut - Vratio se Denver na bezbednu razdaljinu od gostiju, a Jokić je u međuvremenu stigao do 22 poena.

19. minut - Prvi poeni za Jokića u drugoj deonici. Golden Stejt je uspeo da iskontroliše žestok nalet Nagetsa i da smanji zaostatak.

16. minut - Tehnička za Kazinsa, a opet je u sukob umešan Drejmond Grin.

15. minut - Neverovatni Hajlend nastavlja tamo gde je Jokić stao! Vezao je mladi košarkaš tri trojke za osmehe navijača i košarkaša Denvera!

14. minut - Dobro je startovao Denver u drugoj četvrtini. Karmajkl i Kazins su pogodili uz faul. a potom je Hajlend pogodio trojku.

Na istoku stare priče...

Prva četvrtina:

12. minut - Na zasluženu pauzu je otišao srpski košarkaš u završnici prve četvrtine koju je završio sa 18 postignutih poena, šest skokova i jednom asistencijom. Stef Kari je pogodio svoju prvu trojku, a sa linije slobodnih bacanja Hajlend je stavio tačku na prvih 12 minuta.

11. minut - Au, kakva četvrtina Jokića! Vezao je sada dve trojke za erupciju u dvorani. Već je na 18 poena. Ne maju Voriorsi rešenje za srpskog košarkaša.

10. minut - Posle četiri vezana promašaja, Stef Kari je stigao do prvog pogotka, a nakon toga, Jokić je upisao i 12 poen.

Pogledajte kako je Grin udario Jokića u prvom minutu utakmice:

7. minut - Već je stigao do 10 poena aktuelni MVP NBA lige.

5. minut - Furiozan početak Golden Stejta. Stavljaju gosti do znanja Nagetsima da će morati dobro da se namuče kako bi ostali u igri u ovoj seriji. A seriju Voriorsa koji su vezali tri trojke je prekinuo Gordon nakon sjajne asistencije Jokića.

3. minut - Odličan start Jokića - šest poena. Trojkom Viginsa su Voriorsi stigli do nove prednosti.

1. minut - Već u prvom minutu nervoza na parketu. Nikola Jokić je završio na parketu posle duela sa Drejmondom Grinom, a Eron Gordon je poželeo da se obračuna sa košakašeom Golden Stejta, pa je umalo došlo do ozbiljnijeg okrišaja.

Dok su sudije gledale snimak kako bi videli šta se tačno desilo, na ponovljenom snimku se videlo da je srpski košarkaš dobio udarac ispod oka.

Uoči meča:

Nikola Jokić i njegovi saigrači protiv Golden Stejta igraju četvrtu utakmicu prve runde plej-ofa od 21.30.

Rezultat u seriji je 3:0 za ekipu iz San Franciska, koja je odlično iskoristila činjenicu da je izostala adekvatna podrška.

Prva dva meča, u kojima je Golden Stejt bio domaćin, završena su ubedljivim porazima ekipe iz Kolorada, dok je Denver u trećoj utakmici pružio jači otpor, ali ni tada nije uspeo da stigne do trijumfa.

Jokić je u San Francisku bio najbolji poenter, asistent i skakač svoje ekipe u obe utakmice, dok je u trećoj utakmici imao najbolji učinak sa 37 poena, 18 skokova i pet asistencija.

Ukoliko izgubi na današnjoj utakmici, Denver će završiti sezonu, a Golden Stejt će uz "metlu" proći u drugu rundu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track