Panatinaikos bolji od Zvezde

Pripreme

Panatinaikos bolji od Zvezde

Košarka -
U meču za treće mesto sutra od 16 sati Crvena zvezda igra sa poraženim iz duela Lukoil - Barselona, dok je finale zakazano za 18 sati

Košarkaši Crvene zvezde Beograd u duelu sa atinskim Panatinaikosom na turniru u Sofiji imali su pravu priliku da vide gde se nalaze u odnosu na velike evroligaške ekipe. Za sada, moraju još da rade i uče kako bi u dogledno vreme igrali neizvesnije utakmice sa renomiranim evropskim timovima: Panatinaikos - Crvena zvezda 70:64.

Zvezda je dobro počela utakmicu, iako su izabranici tenera Milivoja Lazića uglavnom bili u rezultatskom zaostatku. Crveno-beli dolaze do 8:8 nakon četiri minuta utakmice, a potom Panatinaikos praktično do kraja prvog poluvremena održava prednost od četiri - pet poena.

PAO je na veliki odmor otišao sa plus sedam (30:23), a nastavak su otvorili košem za dva, što je u tom trenutku iznosilo maksimalnih devet poena razlike u korist Grka - 32:23. Od tog momenta Zvezda pravi fenomenalnu seriju 13:4 i stiže do izjednačenja u duelu sa renomiranim protivnikom (36:36). Do kraja treće četvrtine, usledila je nova serija "zelenih". Sofoklis Skorcanitis nezaustavljiv pod košem, a proradio je i šut PAO-a, pa je na kraju treće četvrtine rezultat na semaforu 47:39 u korist Panatinaikosa.

Poslednja deonica definitivno je pokazala da je kvalitet na strani Atinjana. Skorcanitis je nastavio da "teroriše" centarsku liniju Zvezde, a odlično su ga pratili Bramos i Kičen. Crveno-beli su upali u ritam PAO-a, koji to maksimalno koristi i brzo dolazi do dvocifrene razlike - 57:47. Iz kontraritma crveno beli nisu mogli da izađu još nekoliko minuta, pa je Panatinaikos veoma lako stigao do najvećih 17 poena razlike (68:51) na minut i po pre kraja utakmice.

Iskusniji Grci sačuvali su prednost i rutinski došli do pobede, koja ih vodi u finale turnira u glavnom gradu Bugarske. Za trofej će se boriti sa pobednikom drugog polufinala, u kojem se sastaju španska Barselona i domaći Lukoil (19.30), dok su u subotu borbe za plasman. U meču za treće mesto od 16 sati Crvena zvezda igra sa poraženim iz ovog meča, dok je finale zakazano za 18 sati.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Elton Braun sa 14 poena, dok je Vuk Radivojević postigao 12. U timu Panatinaikosa bolji od ostalih Sofoklis Skorcanitis sa 18 pogodaka, a po 11 ubacili su Majkl Bramos i Jonas Mačiulis.

Zvezda protiv Lukoila

Košarkaši Crvene zvezde igraće za treće mesto na turniru u Sofiji protiv domaćeg Lukoila. Bugarska ekipa poražena je u drugom polufinalu dana od Barselone sa 69:71, pa će se tako u finalu saastao PAO i Barsa, dok će drugi par činiti Lukoil i Crvena zvezda.

Najefikasniji u redovima Barse bio je Džavai sa 21 poenom, Uertas je imao 13, A lorbek 10. KOd Lukoila su dvocifreni bili Stojkov sa 15, Hit sa 12 i Abukar sa 11 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track