VUJOŠEVIĆ OTVORENO O DEŠAVANJIMA NA MALOM KALEMGDANU! Zvezda nije napravila DOBAR POTEZ - evo šta misli o Dušku Ivanoviću!
Foto: Ana Paunković, EPA/Andrej Cukić

GREŠKA

VUJOŠEVIĆ OTVORENO O DEŠAVANJIMA NA MALOM KALEMGDANU! Zvezda nije napravila DOBAR POTEZ - evo šta misli o Dušku Ivanoviću!

Košarka -

Jugoslovenska košarka je bila dobra kad su treneri imali velika prava i bili poštovani. Sada to ne može da se kaže, priča legendarni stručnjak

Prošla su samo četiri kola Evrolige, a zatresli su se dobro Mali Kalemegdan i kompletna zvezdaška, ali i košarkaška javnost.

Trener Duško Ivanović smenjen je i na vruću crveno-belu klupu seo je Grk Janis Sferopulos. Dovođenjem Ivanovića u novembru 2022. činilo se da je Crvena zvezda rešila pitanje šefa stručnog štaba na duže staze.

Veliko igračko, ali i trenersko ime bogatog iskustva trebalo je da donese stabilnost u klub. Prve sezone uspeo je da osvoji Kup Radivoja Koraća, međutim, u Evroligi, čak i posle izbacivanja ruskih klubova, ostao je bez plasmana u top 8. Na kraju, Partizan je prigrabio titulu u ABA ligi, što je crno-belima donelo kartu za elitno takmičenje, ali je Ivanović dobio priliku da vodi ekipu u Evroligi jer je na Mali Kališ stigla specijalna pozivnica.

Mnogi navijači su za gubitak titule nalazili opravdanje u činjenici da je crnogorski stručnjak preuzeo ekipu koju nije selektirao i praktično je morao da vadi kestenje iz vatre. Sada je bilo drugačije, učestvovao je u formiranju tima, međutim, epilog je bio još gori.

Duško Ivanović
foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

Trofejni trener Partizana Duško Vujošević smatra da smena Ivanovića nije dobar potez.

- Mislim da to nije dobro, pričam sa aspekta trenera. Za Ivanovića znam da je veoma ozbiljan i do kraja, fanatično posvećen poslu. Bio je ozbiljan igrač, jako značajan za uspeh Jugoplastike, koja je stigla i do titule šampiona Evrope. Nastavio da se bavi košarkom, to jest školom Aleksandra Nikolića i Božidara Maljkovića. On je bio trener u velikim klubovima. Ozbiljan je i moralan čovek - kaže za Kurir Vujošević.

Dodao je i ovo:

- Jeste trenerski posao takav, svi koji vode klubove i navijači treba da shvate da, ako trener pristane za određeni iznos da radi, da je pristao da za taj iznos bude i smenjen. Ne treba da se dodatno iščuđavaju zašto onda, na primer, Saša Obradović želi da naplati. Jugoslovenska košarka je bila dobra kad su treneri imali velika prava i bili poštovani. Sada to za trenere ne može da se kaže.

Duško Vujošević
foto: Ana Paunković

Duško Ivanović je praktično doživeo sudbinu svog prethodnika Vladimira Jovanovića, mladog stručnjaka koji je izdržao tek nešto duže na Zvezdinoj klupi.

Sličan scenario: Ni u Panatinaikosu nije sastavio godinu dana

Duško Ivanović je u karijeri radio u devet klubova, ovo mu je četvrti otkaz, dva puta mu se to desilo u Baskoniji, u Panatinaikosu i sada u Crvenoj zvezdi.

Interesantno je da u Atini takođe nije izdržao godinu dana. Stigao je među zelene u junu 2014, a u maju 2015. s njim je raskinut ugovor.

Kurir sport / Predrag Gajić

Bonus video:

00:42

Delije opet nadjačale himnu Evrolige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track