OSTOJA MIJAILOVIĆ NAJAVIO NOVA POJAČANJA PARTIZANA: Potrošili smo projektovani budžet, ali naći ćemo dodatni novac ako treba
Foto: @starsport

crno-beli sve jači

OSTOJA MIJAILOVIĆ NAJAVIO NOVA POJAČANJA PARTIZANA: Potrošili smo projektovani budžet, ali naći ćemo dodatni novac ako treba

Košarka -

Ostoja Mijailović predsednik Partizana govorio je o eventualnim pojačanjima za tekuću sezonu.

Partizan je bio na pragu da u svoje redove dovede Jogija Ferela, koji je na kraju ipak pojačao Budućnosti, pa se traži novo rešenje na poziciji pleja.

"Jasno je meni da navijači žele da imamo 20 igrača na početku sezone, ali mi ne dovodimo igrače da budu samo broj. Na predlog trenera Obradovića i sportskog direktora Savića koji je stalno na tržištu, Upravni odbor na kraju odlučuje ko će doći u Partizan, zavisno od toga koliko košta neki igrač.Nismo ni centra želeli da dovodimo na silu. Čekali smo centra i dočekali, Kaboklo se pokazao da je onaj igrač koji nama treba. Mi smo na tržištu od početka sezone, ali ako ne nađemo što nama odgovara nećemo dovoditi samo da popunimo broj", rekao je Mijailović u intervjuu za "Republiku" i nastavio.

Zoran Savić, Željko Obradović
foto: Starsportphoto

"I dalje tražimo igrača na poziciji jedan. Prelazni rok i dalje traje. Ako uspemo da nađemo dovoljno kvalitetnog igrača, naći ćemo rešenje i probaćemo da ga dovedemo. Povećaćemo naš budžet koji smo u ovom trenutku i potrošili za ono što je projektovano, ali naći ćemo dodatni novac ako bude potrebno. Ako ne, završićemo sezonu sa postojećom ekipom'', smatra Mijailović.

Partizan, Panatinaikos
foto: Nenad Kostić

Partizan je trenutno na učinku od pet pobeda i šest poraza u Evroligi, dok u ABA ligi su na učinku od sedam pobeda i tri poraza.

''Naši ciljevi su jasni, da igramo plej-of Evrolige i da osvojimo AdmiralBet ABA ligu. U ovom trenutku mi početak liči na prošlogodišnju sezonu. Imali smo dosta pehova oko povređenih igrača. Neverovatne stvari. Od Ponjitke smo više očekivali ali je povredio rame i tek sada se vraća u formu. Panter, koji je trebalo je da bude nosilac, loše je otvorio sezonu, povredio se, i sada se vratio u ekipu. Zato ne možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima u potpunosti jer smo neke utakmice na jednu loptu izgubili'', istakao je prvi čovek Partizana.

Upitan je i poreskom dugu Partizana.

''Mi smo ove sezone uplatili već oko 570 miliona dinara, ponavljam 570 miliona dinara. Ostalo je još oko tri miliona evra starog duga, glavnicu koju moramo da platimo. Radimo na kreditu sa poslovnom bankom i mislim da ćemo u 2024. zatvoriti celokupan dug i stopostotno stabilizovati klub da posluje u skladu sa zakonom i bez recidiva iz prošlosti'', istakao je Mijailović.

Kurir sport / Republika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track