SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Čuveni košarkaš pozitivan na KOKAIN! Na teren će BRŽE nego što je očekivao!
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

pao na testu

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! Čuveni košarkaš pozitivan na KOKAIN! Na teren će BRŽE nego što je očekivao!

Košarka -

Čuveni ruski košarkaš, Nikita Kurbanov, bio je pozitivan na testu na kokain.

Ovaj skandal svetskih razmera potresao je svet košarke, ali će Kurbanov, koji nastupa za CSKA iz Moskve, na teren daleko brže nego što je iko očekivao. Naime, on je dobio tromesečnu suspenziju, ali će u kaznu ući i period od 20. oktobra prošle godine kada je privremeno kažnjen, tako da će Kurbanov moći na teren već za vikend.

- RUSADA (Komisija za razmatranje slučajeva kršenja antidoping pravila) je odlučila da diskvalifikuje Kurbanova na tri meseca zbog povrede ruskih antidoping pravila. Kazna počinje do 10. januara 2024. godine, ali će se uzeti u obzir i njegova privremena suspenzija koja traje od 20. oktobra 2023. godine - navodi se u saopštenu RUSADA.

Predsednik CSKA Andrej Vatutin prokomentarisao je situaciju sa suspenzijom Nikite Kurbanova. - Ovo je lekcija za sve košarkaše i sportiste uopšte, osuđujemo ga, a za to što je uradio dobio je zasluženu kaznu. Ali u isto vreme, želeo bih da napomenem da je Nikita bio i ostao model radne etike tokom svoje impresivne karijere - naveo je Vatutin u zvaničnom saopštenju. Prema rečima predsednika tima CSKA, klub će odlučiti o budućnosti Kurbanova nakon razgovora o situaciji sa sponzorima i osnivačima.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

03:25

Željko Obradović medija dej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track