Pobede novajlija u eliti

Košarkaška liga Srbije

Pobede novajlija u eliti

Košarka -
Iznenađenje prvog kola priredila je Jagodina, debitant u elitnom srpskom rangu, koja je savladala OKK Beograd

Počela je i Agroživ košarkaška liga Srbije, a iznenađenje prvog kola priredila je Jagodina, debitant u elitnom srpskom rangu, koja je savladala OKK Beograd. Domaći tim dobio je meč prilično ubedljivo, rezultatom 81:63 i tako u velikom stilu počeo takmičenje.

Pred oko hiljadu ljubitelja košarke u gradu na Belici, koji su na početak utakmice čekali sat i po vremena zbog kvara rasvete, Jagodince je do pobede vodio Crnogorac Vasilije Seferović sa 21 poenom, a isti broj koševa na drugoj strani ubacio je Filip Šepa. Ipak, domaći sastav je imao više raspoloženih pojedinaca od "klonfera". Sem Seferovića, istakli su se Vuksan Gagović sa 16 poena, Rajko Kljajević sa 13 i Vladimir Gajović 12 sa poena. Bivši plejmejker Crvene zvezde, Hemofarma, Bosne... Aleksej Nešović (na slici), ubacio je osam poena za OKK Beograd.

Stefan Đorđević sa 19 poena bio je najefikasniji u redovima Smedereva, što ipak nije bilo dovoljno da njegov tim, kod kuće, savlada Radnički FMP. Gosti iz Beograda pobedili su rezultatom 80:75 zahvaljujući triju najefikasnijih igrača. Dejan Đokić je ubacio 15 koševa, Marko Stojadinović 12, a Peđa Stamenković 11. Vladimir Vlašković bio je drugi strelac Smedereva sa 17 poena.

Nemanja Dašić bio je centralna figura utakmice kraj Ibra, gde je Sloga, uprkos odličnoj roli pomenutog beka, poražena od Slobode. Gosti su pobedili rezultatom 63:58, uz dobre partije Anđića (13p) i Arnautovića (11p)

KLS, 1. kolo:

Konstantin - Tamiš 73:63Smederevo - Radnički FMP 75:80Jagodina - OKK 81:63Sloga - Sloboda 58:63

Nedelja:

Mega Vizura - BoracVršac - VojvodinaBKK Radnički - Metalac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track