Slatka osveta na Jadranu!

Najbolji u regionu

Slatka osveta na Jadranu!

Košarka -
Srbija će ponovo imati četiri kluba u ABA ligi jer ima bolji učinak od Hrvatske, koja nam je prošle sezone uzela jedno mesto

Dominacija.Srbija će naredne godine ponovo imati četiri predstavnika u ABA ligi. Naša zemlja i Hrvatska u sezoni 2013/2014. imaju garantovana tri mesta u regionalnom takmičenju, a četvrto će dobiti federacija s boljim koeficijentom. Nama u prilog idu rezultati poslednjeg kola, u kome su poraze pretrpela sva četiri hrvatska kluba.Krka je savladala Cibonu u Zagrebu, a Igokea slavila u Splitu. Zvezda je bila bolja od Cedevite, a Olimpija je pobedila Zadar. Od naših klubova kiksnuo je samo Partizan MTS u Širokom Brijegu. Tako Srbija ima prilično ubedljivu prednost, koeficijent 10,67, naspram samo 7,00, koji ima Hrvatska. Teško je verovati da će se do kraja lige (devet kola) nešto promeniti.Ovo je svojevrsni revanš Hrvatskoj za prošlu sezonu, kada su njihovi klubovi Cedevita, Cibona i Zagreb imali bolji učinak, pa je zato Srbija ostala bez jednog mesta. Dobre igre Ikokee, koja je lider ABA lige, i Širokog, doprinele su da će Bosna i Hercegovina i sledeće sezone skoro sigurno imati dva predstavnika, kao i Slovenija, koja bi trećeg dobila tek ukoliko bi Olimpija i Krka nadmašile predstavnike BiH, što je skoro nemoguće.

Vujanić napustio Partizan Dosadašnji pomoćni trener Partizana MTS Miloš Vujanić sporazumno je raskinuo ugovor s klubom. Vujanić je proteklog leta postao deo stručnog štaba crno-belih, a Humsku je napustio zbog privatnih obaveza koje nisu mogle da budu usaglašene sa poslovnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track