ABA LIGA: Krka nema lek za Radnički
Foto: Kurir

ABA liga

ABA LIGA: Krka nema lek za Radnički

Košarka -
Izabranici trenera Miroslava Nikolića sada su sa 12 pobeda iz 20 mečeva sustigli Budućnost i Cedevitu na poziciji broj četiri

Košarkaši Radničkog ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu na gostovanju u Novom Mestu gde su bili više nego ubedljivi protiv Krke i slavili 77:52 (21:18, 17:15, 15:11, 24:8).

U pobedničkom timu, koji je potpuno kontrolisao dešavanja na terenu, najefikasniji je bio Vajt sa 17 poena, dok je kod domaćina efikasniji od drugih bio Lalić sa 13 pogodaka.

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić rekao je da je zadovoljan posle pobede i da su Kragujevčani pokazali da su bolji tim.

„Pokazali smo da imamo bolji tim. Imamo veliki broj povređenih igrača, ali ove večeri to nije moglo da se primeti. Igrači koji su sa manjom minutažom su pokazali sav svoj kvalitet. Ovo je veoma važna pobeda za Radnički“, rekao je Nikolić.

Jedan od najboljih u timu Radničkog protiv Krke ponovo je bio Aleksandar Ćapin, koji je istakao da rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu.

„Konačan ishod ne odražava realno snage naših ekipa. Još nismo ni svesni koliko je ova pobeda važna za nastavak takmičenja. Bila je ovo veoma teška utakmica za nas jer je Krka veliki tim. Utoliko mi je draži ovaj uspeh“, istakao je Ćapin.

Izabranici trenera Miroslava Nikolića sada su sa 12 pobeda iz 20 mečeva sustigli Budućnost i Cedevitu na poziciji broj četiri, dok Partizan na trećem mestu ima trijumf više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track