VELIČKOVIĆ: Ovo je šamar, koji treba da nas probudi. RADONJIĆ: Nije dobro što je ovolika razlika
Foto: Saša Pavlić

Reakcija posle derbija

VELIČKOVIĆ: Ovo je šamar, koji treba da nas probudi. RADONJIĆ: Nije dobro što je ovolika razlika

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan (84:53) u prvom meču finala plej-ofa, Superlige Srbije.

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić ističe da crveno-beli imaju dodatni motiv u finalu Superlige.

"Puni smo samopouzdanja, spremni za najbitnije, za trofeje i titule. Moramo da budemo svi kao jedan. Imamo dodatnu motivaciju i pored premora", rekao je Lazić.

On je naglasio da očekuje reakciju rivala.

"Ostalo nam je da dobijemo još dve utakmice. Ne razmišljamo o razlici u ovoj pobedi, sigurno je da će Partizan pokazati reakciju u drugom meču. Ali, naš cilj se zna. To je titula", ne ostavlja dilemu Branko Lazić.

Košarkaš Partizana Novica Veličković istakao je:

"Utakmicu odigrali jako loše, nije alibi ali malo vremena za spremanje. Oni su okrenuli sve u nekoliko minuta druge četvrtine, dali četiri - pet trojki na dva razlike za njih imali i naše greške. Ali, ovo je plej of. Ne gleda se dal' je plus 30 ili pola koša: Tako glave treba da priprmeimo. Ako ne možemo da se oporavimo, bolje da ne izlazimo na paker u drugom meču. Ovo je šamar od 30 razlike da ne kažem nešto drugo. Moramo da se probudimo i muški odigramo, da vratimo 200 posto pred našim navijacima kojima hvala, što su nas bodrili i tokom meča, rekao je Velićković.Aleksandar Džikić, trener Partizana imao je dosta zamerki na igru tima."Prva runda, serija traje do tri pobede. Da li će trajati tri ili pet, to zavisi i od nas. Zvezda nas je nadirala u svim segmentima igre, igrala kao i cele sezone, mi smo za to bili pripremljeni, ali smo pravili previše grešaka. Završilo se kako se završilo sa 31 poenom razlike. Probaćemo na drugom meču da budemo bolji. Pokušaćemo da budemo bolji za dva dana, da li će to biti dovoljno da pobedimo - videćemo. Da li je razlika 1 ili 31 potpuno svejedno u ovom momentu, ali... To se sigurno neće tek tako zaboraviti. Ja prvi neću i dosta mi teško pada. Teško je progutati kada te neko pobedi ovoliko". Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić bio je izuzetno oprezan u komentaru meča i najavi sledećeg."Ovo je 1-0. Odigrali smo dobar meč posebno u fazi odbane, ali znamo da nas već sutra čeka Partizan koji će da bude daleko bolji. Želimo da dobijemo i drugi meč i to je to. Razlika nije bitna, da li je 1 ili 31. Čak mislim i da nije dobro što je toliko razlike. Zadržaću za sebe zašto, rekao sam igračima."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track