NAJLUĐA NOĆ U ISTORIJI MUNDIJALA! TRAGEDIJA MEKSIKA, TOTALNO NEZASLUŽENO IDU KUĆI! Sramna Poljska prošla dalje!
Foto: Profimedia

KATAR 2022

NAJLUĐA NOĆ U ISTORIJI MUNDIJALA! TRAGEDIJA MEKSIKA, TOTALNO NEZASLUŽENO IDU KUĆI! Sramna Poljska prošla dalje!

Mundijal 2022 -

Spektakularno poslednje kolo u grupi C se upravo završilo. U osminu finala Svetskog prvenstva idu Argentina i Poljska.

Gledali smo dva veoma izbudljiva meča, koji su pažnju na sebe privukli samom činjenicom da se pre ovog kola nije znao nijedan siguran putnik u osminu finala.

Argentina je pobedila Poljsku rezultatom 2:0, dok je hrabri Meksiko savladao Saudijsku Arabiju rezultatom 2:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Počeli su Argentinci agresivno od samog starta utakmice. Već od prvog minuta počeli su da pritiskaju zadnju liniju Poljske, a Mesi, Di Maria, Akunja konstantno su ulazili u šanse.

Katar, Svetsko Prvenstvo
foto: Dado Đilas

Maestralni Ščensni je mnogo puta fenomenalno intervenisao, i zahvaljujući njemu je njegov tim na poluvreme otišao sa netaknutom mrežom. U 28. minutu viđene su dve sjajne prilike ispred gola Poljske. Najpre je udarac oprobao Hulijan Alvarez, potom je i Akunja šuitirao, ali lopta je prošla malo pored desne stative.

A onda u 38. minutu, penal za Gaučose. Ščensni je u svom petercu udario Mesija rukom u lice, sudija je pogledao snimak i potom dosudio jedanaesterac. Mesi je uhvatio loptu, gađao u desnu stranu, ali je maestralni golman selekcije Poljske i ovog puta fenomenalno odreagovao.

Na samom startu drugog poluvremena, Argentina je povela 1:0. Sjajno je šutirao Mekalister, a protivnički golman ovog puta nije mogao ništa da uradi u ovoj situaciji. Desetak minuta kasnije, Gaučosi su duplirali prednost. Ovog puta u strelce se upisao Alvarez koji je moćnim udarcem izbliza probušio protivničku mrežu.

Katar, Svetsko Prvenstvo
foto: Dado Đilas

Što se tiče drugog meča, između Saudijske Arabije i Meksika, u prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja. Saudijska Arabija znala je pred meč da će pobedom protiv Meksika proći u osminu finala, u slučaju poraza ispada, a ukoliko remiziraju onda prolaze dalje u slučaju da Argentina izgubi od Poljske ili ukoliko Argentina pobedi Poljsku sa četiri gola razlike.

Obe ekipe su dosta bojažljivo ušle u ovaj susrer, strpljivo su čekale svoje šanse, kojih gotovo da u prvih 45 minuta nije ni bilo.

Ali zato u drugom poluvremenu je sve to nadoknađeno.

U 48. minutu Meksiko je poveo 1:0 preko Henria Martina, dok je prednost duplirana samo pet minuta kasnije kada je sjajni Čavez postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca.

Znali su Meksikanci u tim momentima da im još jedan gol treba za prolaz dalje, napadali su, stvarali su šanse, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

Zbog gol razlike, u eliminacionu fazu ide Poljska, dok će Meksikanci morati da spakuju kofere i vrate se kući.

GRUPA C, 3. KOLO

Poljska - Argentina 0:2 (0:0)

Saudijska Arabija - Meksiko 1:2 (0:0)

Tok meča:

- Završena je utakmica između Sauijske Arabije i Meksika! (1:2)

95. minut - GOOOOL! Saudijska Arabija je postigla pogodak. Meksiko definitvno ne ide dalje.

- Završena je utakmica između Poljske i Argentine! (0:2)

93. minut - Kakva utakmica. Ovakvo ludilo na Mundijalu se ne pamti. Meksikanci jure ka trećem golu, Saudijci ni sami ne znaju kako su se odbranili od silnih napada protivnika.

Meksiko
foto: Profimedia

90. minut - Meksikanci će imati još sedam minuta da postignu treći gol koji im je potreban za prolaz dalje.

90. minut - Utakmica između Poljske i Argentine igraće se još šest minuta.

88. minut - KAKVA LUDNICA! Poništen je treći gol Meksika zbog ofsajda.

80. minut - Slobodan udarac za Meksiko, i to iz obećavajuće pozicije. Čavezov udarac je izblokirao protivnički defanzivac.

Meksiko
foto: Profimedia

75. minut - Umalo da Čavez postigne i treći gol za svoj tim. Sjajno je šutirao iz slobodnjaka, lopta je išla u levo rašlje, ali je golman Saudijske Arabije vrhunskom bravurom sačuvao svoju mrežu!

73. minut - Ponovo su Poljaci imali sreće. Nakon sjajne kontre Argentine šutirao je Alvarez, ali lopta je završil au spoljni deo mreže.

70. minut - Pošto i Poljska i Meksika imaju istu gol-razliku 2:2, gledaju se žuti kartoni, a Poljska ih trenutno manje ima.

67. minut - GOOOOOL! Argentina vodi 2:0! Sjajni Alvarez je uputio neodbranjiv projektil ka protivničkom golu!

62. minut - Makalister se našao u novoj šansi. Ščensni je još jednom pokazao o kakvom golmanu se radi.

Meksiko
foto: Profimedia

56. minut - Postigli su Meksikanci još jedan pogodak, međutim poništen je zbog ofsajda. Irving Lozano je zatresao mrežu, ali se nalazio u ofsajdu.

53. minut - GOOOOL! Meksiko vodi 2:0! Ovog puta se Šavez upisao u strelce. Maestralno je šutem iz slobodnjaka duplirao prednost svom timu.

49. minut - Malo je falilo da Poljaci izjednače, Glik je šutirao nakon prekida, i ovog puta centimetri spašavaju Gaušose.

48. minut - GOOOOL! Vodi Meksiko 1:0! Nakon kornera, Henri Martin nije imao težak zadatak. Lopta je došla do njega i samo je prosledio u protivničku mrežu!

- Počelo je drugo poluvreme i na drugoj utakmici.

46. minut GOOOOOL! Vodi Argentina 1:0! Mekalister je strelac! Sjajno je šutirao, a protivnički golman ovog puta nije mogao ništa da uradi!

- Počelo je drugo poluvreme između Poljske i Argentine, promene u sastavima nije bilo.

Završeno je drugo poluvreme i na drugoj utakmici, gde se sastaju fudbaleri Saudijske Arabije i Meksika.

Završeno je prvo poluvreme na utakmici između Poljske i Argentine!

43. minut - Ponovo su Argentinci pripretili, uputili zaredom nekoliko šuteva ka golu Poljske, ali je Ščensni ponovo sjajno reagaovao. Neverovatno kako brani ovaj čovek!

40. minut - Mesi je promašio penal! As Argentine je gađao desni ugao, ali je Ščensni sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

38. minut - Penal za Argentinu! Ščensni je u svom petercu udario Mesija rukom u lice, sudija je pogledao snimak i potom dosudio jedanaesterac.

32. minut - Opao je tempo na meču između Saudijske Arabije i Meksika. Igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca.

Meksiko
foto: Profimedia

28. minut - Dve sjajne prilike ispred gola Poljske. Najpre je udarac oprobao Hulijan Alvarez, potom je i Akunja šuitirao, ali lopta je prošla malo pored desne stative.

25. minut - Poslednja linija selekcije Poljske sjajno funkcioniše. Konstantno pritiskaju Argentinci, ali bezuspešno.

20. minut - Meksiko drži posed na terenu. Pokušavaju kroz pas igru da se približe golu Saudijske Arabije, međutim još uvek nema većih uzbuđenja.

16. minut - Akunja je šutirao iz velike udaljenosti za Argentince, ali lopta završava daleko iznad gola.

10. minut - Ponovo Mesi preti. Sjajni Argfentinac je ušao u kazneni prostor Poljske, lepo šutirao, ali Ščensni je sjajno reagovao.

Argentina
foto: Profimedia

9. minut - Di Maria je šutirao iz daleka, ali je lopta pogodila Mesija u leđa. Poljaci se dobro brane u ovim trenucima.

7. minut - Mesi je sa nekih 16 metara oprobao svoj udarac, ali poprilično traljavo. Protivnički golman je bez većih problema otklonio opasnost.

3. minut - Velika šansa za Meksiko, malo je falilo da Vega dovede svoj tim u vođstvo. Izašao je jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali je Al Ovais uspeo da sačuva svoju mrežu.

1. minut - Utakmica između Poljske i Argentine je upravo počela. Upravo je počeo i drugi meč grupe C, između Saudijske Arabije i Meksika.

Uoči meča:

19:54 - Fudbaleri izlaze na teren, sledi intoniranje nacionalnih himni.

19:45 - Navijači Argentine napravili su sjajnu atmosferu na stadionu "974 Doha".

Argentina
foto: Profimedia

Poznati su sastavi za današnji meč između Saudijske Arabije i Meksika:

Saudijska Arabija (3-4-3): Al Ovais - Tambakti, Al Boleahi, Al Amri - Abdulhamid, Al Hasan, Kano, Al Ganam - Al Buraikan, Al Šehri, Al Davsari

Meksiko (4-1-2-3): Očoa - Sančez, Montes, Moreno, Galardo - Alvarez - Pineda, Šavez - Lozano, Martin, Vega

Poznati su sastavi za današnji meč između Poljske i Argentine:

Poljska: Ščensni - Keš, Glik, Kivior, Berežinski - Bjelik, Krihovjak - Zjelinski, Sviderski, Frankovski - Levandovski

Argentina: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Akunja - Mekalister, de Paul, Fernandez - Di Marija, Mesi, Alvarez

U najboljoj situaciji pred odlučujuće utakmice, bar što se tiče bodovnog salda, nalazi se Poljska, koja ima četiri boda i gol razliku 2:0.

Poljska
foto: EPA

Međutim, otežavajuća okolnost za Poljake je činjenica da igraju protiv Argentine, jednog od favorita za osvajanje Mundijala. Argentinci su uspeli da se oporave nakon neočekivanog poraza od Saudijske Arabije, te uspeli da dođu do tri boda u meču protiv Meksika. To im je bilo dovoljno da u treće kolo uđu sa druge pozicije sa tri boda uz gol razliku 3:2.

Na trećem mestu je Saudijska Arabija koja takođe ima tri boda ali lošiju gol razliku - 2:3, a poslednji je Meksiko sa jednim bodom i gol razlikom 0:2.

Imajući u vidu ovakvu situaciju na tabeli, jasno je da postoji bezbroj kalkulacija za svaku ekipu u ovoj grupi.

Katar, fudbal, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 ., Argentina, Lionel Mesi
foto: Dado Đilas

Jasno je da Poljskoj remi protiv Argentine donosi prolaz dalje (pobeda i sigurno prvo mesto), dok i u slučaju poraza Poljaci mogu proći dalje ukoliko Saudijska Arabija ne pobedi Meksiko. Naravno, tada bi konačna gol razlika uticala na sam plasman, tako da će Poljaci sigurno težiti bar minimalnom porazu.

RAČUNICA ARGENTINE

- Pobeda protiv Poljske ih vodi dalje, verovatno sa prvog mesta;

- Ako izgube od Poljske, ispadaju;

- Remi protiv Poljske vodi ih dalje ako i u drugoj utakmici bude nerešeno;

- Remi protiv Poljske ih eliminiše iz takmičenja ako Saudijska Arabija pobedi Meksiko;

- Remi protiv Poljske verovatno ih vodi dalje u slučaju pobede Meksika nad Saudijskom Arabijom, osim ako ta pobeda bude 4 i više golova razlike (ili 3 gola razlike ali da Meksiko ima više postignutih golova u grupi od Argentine).

Saudijska Arabija pobedom protiv Meksika prolazi u osminu finala, u slučaju poraza ispada, a ukoliko remiziraju onda prolaze dalje u slučaju da Argentina izgubi od Poljske ili ukoliko Argentina pobedi Poljsku sa četiri gola razlike (ako bi Argentina pobedila sa tri gola razlike, Poljska i Saudijska Arabija bili bi izjednačeni, pa bi u tom slučaju odlučivao veći broj postignutih golova, a ako je i to izjednačeno, Poljska prolazi dalje zbog pobede u međusobnom duelu).

Katar, fudbal, Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 ., Argentina, Saudijska Arabija
foto: Dado Đilas

Meksiko može proći dalje jedino pod uslovom da pobedi Saudijsku Arabiju. Tu dalje postoje dva scenarija:

- ukoliko Poljska pobedi Argentinu, Meksiko je drugi bez bilo kakvih daljih kalkulacija,

- u slučaju bilo kog drugog ishoda na toj utakmici, odlučivaće gol razlika, što znači da bi Meksiko morao da ide na ubedljivu pobedu protiv Saudijaca. Ako Poljska i Argentina remiziraju, Meksiku je potrebna pobeda od bar tri gola razlike kako bi se izjednačio sa Argentinom u gol razlici, a četiri gola razlike za siguran prolaz dalje (slična situacija kao u slučaju gore između Poljske i Saudijske Arabije).

Meksiko
foto: Profimedia

Treće kolo grupe C na programu je od 20 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track