SPORTISTI PAMTE AGRESIJU: Ko može da zaboravi užas NATO bombardovanja
Foto: Tanjug

Podsećanje na dane zločina nad Srbima

SPORTISTI PAMTE AGRESIJU: Ko može da zaboravi užas NATO bombardovanja

Ostali sportovi -
Užas doživljavaš, nisi sposoban da išta promeniš. U klubu sam imao podršku, ali niko nije mogao javno da je iznese jer je italijanska vlada učestvovala u agresiji. Ne ponovilo se više nikad - rekao je Vujasinović

Ne ponovilo se!I 15 godina od bombardovanja srpski narod i njegovi sportisti s jednakim žalom se prisećaju nevinih žrtava i sa istim osećajem gneva kao u proleće ‚99. godine pričaju o agresorima na našu zemlju.Prećutna podrškaVladimir Vujasinović, aktuelni trener Partizana, za vreme agresije igrao je za italijansku Romu i na „čizmi“, uz neprestano gledanje u TV, proživljavao nesreću svog naroda.- Odlično se sećam svega. Supruga mi je bila trudna i dobro je što nakon onakvog stresa nije bilo nikakvih posledica. Sedeli smo stalno pored TV, gledali smo kad poleću bombarderi iz Avijana i šta su pogodili u Srbiji oni što su se vratili u bazu. Užas doživljavaš, nisi sposoban da išta promeniš. U klubu sam imao podršku, ali niko nije mogao javno da je iznese jer je italijanska vlada učestvovala u agresiji. Ne ponovilo se više nikad - rekao je Vujasinović.Gvidolin voli SrbeFudbalski reprezentativac Dušan Basta bio je dete, ali su mu u sećanju ostale slike bombardovane Srbije.- Bio sam klinac i svestan opasnosti, naročito od trenutka kada je na dva kilometra od mesta gde sam živeo pogođena benzinska pumpa. Sećam se da su i dva momka iz kraja herojski poginula, pa se i danas u njihovu čast organizuju turniri u Padinjaku. Danas sam u Udinama, na sat vremena od Avijana, i ponekad sa saigračima pričam o tim danima mog detinjstva. Najviše se interesuju Pinci i Domici, dok je trener Gvidolin pročitao nekoliko knjiga o srpskoj istoriji, tako da on prilično dobro razume dešavanja iz naše prošlosti.

Sećaju se svega... Basta, Vujasinović i Kešelj
Sećaju se svega... Basta, Vujasinović i Kešelj

Marko KešeljDECU VAM NISMO OPROSTILIMnogi sportisti su na Tviteru podsetili svoje navijače na 24. mart 1999. godine, kada je počela 78 dana duga agresija na Srbiju. Na francuskom se oglasio Milan Biševac, na engleskom je poruku napisao Igor Rakočević, a Marko Kešelj je s nekoliko poruka bio najopširniji:- Večna slava i hvala! Svim pripadnicima vojske i policije koji su braneći nas i našu zemlju izgubili živote tokom NATO zločina... Nikada nećemo zaboraviti žrtve NATO agresije! Decu vam nismo oprostili - napisao je Kešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track