Najnovije vesti

SAKUPLJENO 515.000 DINARA: Uspela aukcija čokoladnih uskršnjih jaja
Foto: Fondacija Novak Đoković

Akcija

SAKUPLJENO 515.000 DINARA: Uspela aukcija čokoladnih uskršnjih jaja

Ostali sportovi
12:48h
Cilj ovogodišnje dobrotvorne manifestacije je prikupljanje sredstava za realizaciju projekta "Školice života - zajedno za detinjstvo" u selu Kotraža, u opštini Lučani
1 / 3 Foto: Fondacija Novak Đoković

Fondacija Novak Đoković i kompanija Art Ival, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, prikupili su 515.000 dinara na humanitarnoj aukciji umetničkih čokoladnih jaja održanoj u sredu uveče.

Humanitarna aukcija ručno rađenih čokoladnih jaja realizovana je, tradicionalno, po peti put uoči Uskrsa, a izložena 33 čokoladna jaja- eksponata donirala je kompanija Art Ival. Cilj ovogodišnje dobrotvorne manifestacije je prikupljanje sredstava za realizaciju projekta "Školice života - zajedno za detinjstvo" u selu Kotraža, u opštini Lučani.

Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije, podseća da je do sada otvoreno pet Školica života i to u Merošini, Biljanovcu, Gruži, Sirči, Kadinoj Luci, a u toku je izgradnja šeste u Vladičinom Hanu. - Sredstva prikupljena sa ove aukcije doniraćemo za izgradnju sedme Školice u opštini Lučani. Zahvalni smo našim prijateljima iz Art Ival-a i svim dobrim ljudima koji su pomogli da ovogodišnja aukcija bude uspešna. Svi dosadašnji objekti otvoreni su u ekonomski nerazvijenim, ruralnim područijima, gde smo u saradnji sa opštinama procenili da mališani predškolskog uzrasta nemaju kvalitetne uslove za odrastanje, igru, učenje. Fondacija, osim otvaranja Školica života, ulaže i u predškolsko obrazovanje dece i edukaciju vaspitača i nastavnika. Do sada je u Školice upisano 200 dece, a mi ćemo učiniti sve da u saradnji sa partnerima, lokalnim zajednicama i svim ljudima koji imaju mogućnosti, otvorimo još vrtića i usrećimo što više dece. Želela bih posebno da istaknem da nisu potrebna velika ulaganja kako bi svakom detetu bio dostupan predšloski program - rekla je Džudža Jakovljević.

Svako čokoladno jaje je originalan, ručno slikan i osmišljen, neponovljiv umetnički izraz vrsnih majstora čokolade. Jaja su teška oko 2.500 grama i predstavljaju prava remek dela. Ova humanitarna aukcija iz godine u godinu postaje motiv okupljanja ljudi velikog srca, koji kupovinom čokoladnih jaja vraćaju nadu u lepši život naših najmlađih.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track