SVETSKO PRVENSTVO: Rukometaši poraženi od Mađarske
Foto: RSS

Orlići bez šansi

SVETSKO PRVENSTVO: Rukometaši poraženi od Mađarske

Ostali sportovi -
Realno, moram da budem iskren, mi sa Švedskom, Mađarskom i Poljskom ne možemo da igramo, rekao je trener Nikola Marković

Rukometna kadetska reprezentacija Srbije u 3. kolu grupe „A“ na Svetskom prvenstvu u Ekaterinburgu, poražena je selekcije Mađarske 29:42 (15:21).

Od samog starta Mađari su poveli i već u 7. minutu bilo je 5:3. Razlika je rasla iz minuta u minut, a najveću prednost imali su od šest golova razlike 12:6 u 23 minutu. Izabranici trenerskog tandema Nikola Marković – Srđan Rundić nisu imali rešenja za čuvara mreže Mađara, koji je branio sve.

U drugom poluvremenu, naši kadeti nisu uspeli da pariraju selekciji Mađarske. Razlika je rasla i na kraju slavlje Mađara sa visokih 42:29. Nikola Marković, trener kadetske reprezentacije Srbije:- Jako je velika razlika postojala na terenu. Posle jučerašnje utakmice protiv Koreje i pražnjenja, nismo uspeli da pružimo dobru igru. Boli poraz od 13 razlike. Realno, moram da budem iskren, mi sa Švedskom, Mađarskom i Poljskom ne možemo da igramo. U svim segmentima ove tri selekcije bolje su od nas. Čuvao sam Rakociju i Milićevića zbog sitnih povreda koje su zadobili protiv Koreje. Mi se okrećemo Poljskoj i Čileu. U tim se vraća Arsenić, umesto Kilibarde. Pohvalio bih sva tri golmana za partiju koju su pružili u meču sa Mađarskom. Opravdali su poverenje i ostaju u sastavu.Dvorana: „Uralian“. Gledalaca: 200. Sudije: Kiseljev i Kijaško (obojica iz Rusije)Sedmerci: Srbija 3 (3), Mađarska 5 (4)Isključenja: Srbija 4 minuta, crveni karton Jurakić u 33 minutu, Mađarska: 6 minutaSRBIJA: Milosavljev (3 odbrane), Jurakić (3 odbrane), Kurteš 4, Stojanović 1, Kljajić 1, Damjanović 4, Ratković , Kilibarda, Radovanović 2, Rakocija, Potpara 5, Milićević, Gačević 3, Jovanović 2, Ranisavljević 7, Stanojlović (4 odbrane).MAĐARSKA: Hanuz 3, Mikita 1, Torok 3, Fekete 7, Đori 7, Juhaš 5, Deber 1, Zeitl, Sinkovic 4, Fuzi 2, Rozavolđi, Silađi, Bartok 3, Pastor, Gabor 3, Ligetvari 3.Naredni meč kadeti igraju u četvrtak, 13. avgusta sa selekcijom Poljske od 17.00 sati po lokalnom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track