MILICE, LONDON TI NISMO ZABORAVILI: Na današnji dan naša tekvondistkinja ispisala istoriju! Osvojila prvo zlato za samostalnu Srbiju (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

PRE ŠEST GODINA

MILICE, LONDON TI NISMO ZABORAVILI: Na današnji dan naša tekvondistkinja ispisala istoriju! Osvojila prvo zlato za samostalnu Srbiju (VIDEO)

Ostali sportovi -

Na današnji dan pre šest godina Milica Mandić je osvojila prvo olimpijsko zlato za samostalnu Srbiju.

Milica je na Olimpijskim igrama u Londonu trijumfovala u tekvodnu, pobedom nad An-Karlojn Žraf iz Francuske rezultatom 9:7.

Mandićeva je u prvom kolu dobila Taligitu Krouli sa Samoe sa 16:2, u četvrtfinalu Meksikanku Mariju del Rosario Espinose, olimpijsku šampionku, sa 6:4. U polufinalu bila je bolja od Anastasije Barišnjikove sa 11:3 i tako obezbedila najmanje srebrnu medalju.

A onda se u finalu vodila napeta i neizvesna borba. Francuskinja je na početku prve runde iz kontre pokušavala da zada udarac u glavu, udarcem u oklop je povela sa 1:0, ali Milica odmah uzvraća za 1:1.

Mandićeva na isti način prelazi u vođstvo na startu druge runde. Francuskinja dolazi do izjednačenja, ali Milica ubrzo osvja 3 poena i vodi sa 5:2. An-Karloin osvaja dva uzastopna poena i smanjuje rezultat na 5:4. U trećoj rundi su se nizali naizmenični udarci, borba je poen za poen. Pri rezultatu 8:7 za Milicu, trener Francuskinje je uložila primedbu, koja nije usvojena. Mandićeva je u finišu zadala još jedan udarac protivnici i osvojila zlatnu medalju.

To je bila je treća medalja za Srbiju od ukupno četiri na Igrama u Londonu. Pored Mandićeve srebro su osvojili Ivana Maksimović - Anđušić i Milorad Čavić, a bronzu vaterpolisti.

Danas, šest godina kasnije Miličin trener Dragan Gale Jović se dirljivom porukom setio dešavanja u Londonu.

Zanimljivo, Milica je danas, osvojila još jednu medalju - bronzu na Gran priju u Moskvi.

"Ova devojka je na današnji dan pre šest godina osvojila prvu ZLATNU olimpijsku medalju za zemlju SRBIJU. Tom medaljom je podigla naš sport na najviše grane u Srbiji. Postala je idol hiljadama mladih koji su zbog nje počeli da se bave tekvondo sportom. Danas je osvojila svoju ŠESTU GP medalju i izgleda i bori se kao i te 2012! Čestitam ti Mico godišnjicu!" napisao je Jović.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track