PRAVI SE ŠAMPIONSKI TIM Zvezda vratila lepu Sanju!
Foto: Privatna Arhiva

deset godina posle

PRAVI SE ŠAMPIONSKI TIM Zvezda vratila lepu Sanju!

Ostali sportovi -

Ženski odbojkaški klub crveno-belih potpisao ugovor sa Sanjom Malagurski, povratnicom iz inostranstva i bivšom članicom reprezentacije Srbije

Ženski odbojkaški klub Crvena zvezda pravi šampionski tim u odbojci. Posle Tijane Malešević, klub iz Ljutice Bogdana vratio je još jednu reprezentativku Srbije u svoje redove. Ugovor do kraja sezone potpisala je Sanja Malagurski (28) koja je pre tačno jedne decenije nosila crveno-beli dres.

- Osećaj je, kao i uvek, divan kada dođem ovde i kada uđem u prostorije kluba ili našu halu. Pre deset godina igrala sam u Zvezdi. Provela sam dve lepe godine ovde. Kada sam odlazila ostala sam svima u divnim odnosima i kontaktu tako da se osećam kao da nisam ni odlazila - izjavila je Sanja Malagurski, koja će igrati na mestu korektora.

foto: Privatna Arhiva

Sa Crvenom zvezdom Malagurski je 2011. godine osvojila titulu šampiona i Kup Srbije, a bila je i član tima 2009/10 kada je uzeta dupla kruna. Tada je zbog povrede propustila skoro celu sezonu.

- Te prve godine mi se na žalost dogodio peh. Operisala sam koleno, ali sam bila uz ekipu i sa Zvezdom imam dve duple krune koje su za mene imale veliki značaj - istakla je Sanja Malagurski.

foto: Privatna Arhiva

Sa reprezentacijom Srbije ova Subotičanka osvojila je titulu šampiona Evrope 2011. godine, a u svojoj bogatoj riznici između ostalog ima i tri zlatne medalje iz Evropske lige i tri bronzane sa finalnih turnira FIVB Gran prija. Iz Crvene zvezde Malagurski je otišla u Asistel iz Novare (Italija), potom u Vila Korteze (Italija), Moliko Osasko (Brazil), Hemik Police (Poljska), Trabzon (Turska), Montekjari (Italija) i Bergamo (Italija).

Lepa epizoda

Brazil pamti zauvek

Sanja Malagurski odigrala je i jednu sezonu u Brazilu, za klub Moliko Osasko. - Sezonu u Brazilu pamtiću kao bajku. Igrala sam zajedno sa Šeilom, Taisom, Adenizijom, Fabiolom, najboljim brazilskim odbojkašicama. Uslovi su bili sjajni, sale stalno pune, a Brazilci uvek vedri i nasmejani. I rezultatski je bilo uspešno, jer je moj klub osvojio kup. Uživala sam i u čarima Rio de Žaneira, Sao Paola, neobičnim jelima poput feizoada, pasulja spremljenog na poseban način - prisetila se Sanja.

193 centimetra je visoka Sanja 305 centimetara dostigne visinu kad smečuje 11 je broj na dresu koji nosi

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track