BEZ MILOSTI: Maksimalne kazne za vinovnike incidenta večitog derbija!
Foto: promo

DA SE VIŠE NE PONOVI

BEZ MILOSTI: Maksimalne kazne za vinovnike incidenta večitog derbija!

Ostali sportovi -

Takmičarsko disciplinska komisija Ragbi 13 federacije Srbije izrekla je maksimalne kazne za incidente na utakmici Superkupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana (62:12) igranoj u nedelju 3. marta na stadionu BASK Arena na Carevoj ćupriji.

Na osnovu prijave delgata meča i nakon pregledanja snimka utvrđeno je da je incidet izazvao igrač Partizana Dušan Milutinović kome je zbog toga izrečena kazna od četiri utakmice neigranja i još četiri meča uslovno.

Milutinović je za nesportsko ponašanje zaradio crveni karton na utakmici i prema kalendaru takmičenja njegova suspenzija će biti sedam nedelja. Zbog učešću u istom incidentu Milutinovićev saigrač Dragan Janković dobio je žuti karton na utakmici u nedelju, a takođe će pauzirati dva meča i imati još dva duela uslovne kazne.

foto: promo

Pored Jankovića, još jedan reprezentativac Srbije, Predrag Keglić iz Crvene zvezde pauziraće dve utakmice dok su svi ostali učesnici incidenta zaradili po jednu utakmicu pauze. Iz Partizana to su: Boban Janković, Džavid Jašari, Mihajlo Stoiljković, Branko Čarapić i Vladimir Milutinović. Kod Zvezde meč suspenzije dobili su: Vuk Štrbac, Ilija Krstić, Velibor Srećković i Stefan Nedeljković.

foto: promo

Takođe, trener crveno-belih Australijanac Bret Dejvidson kažnjen je zabranom vođenja ekipe u trajanju od jednog meča zbog napuštanja restriktivnog prostora, Dejvidson je, inače, i selektor Srbije.

Posebnu kaznu disciplinci Ragbi 13 federacije Srbije izrekli su američkom internacionalcu iz Zvezde Džamilu Robinsonu koji nije bio u protokolu za duel Superkup Srbije. Međutim, zbog ulaska sa tribina na teren Robinson će morati da pauzira tri utakmice i još će biti na uslovnoj kazni za tri meča.

foto: promo

Pirlikom odmeravanja kazni, Takmičarska i disciplinska komisija je pored bažećeg Disciplinskog pravilnika o visini preporučenih kazni, koristila smernice za sankcionisanje prekrašaja na terenu Engleske ragbi 13 federacije, kao Evropske i Svetske ragbi 13 federacije. Svi kažnjeni imaju prava na žalbu u roku od osam dana od izricanja suspenzija.

(Kurir.rs/foto: promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track