SKANDAL NA GRANIČNOM PRELAZU BRNJAK: Svim srpskim sportistima danas zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju!
Foto: Printscreen Facebook

strašno

SKANDAL NA GRANIČNOM PRELAZU BRNJAK: Svim srpskim sportistima danas zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju!

Ostali sportovi -

Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je danas da pređu prelaz Brnjak kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Predsednik i trener OK Gracaniča, Milan Dabić rekao je za Kos sev da je juče pušten ženski odbojaški tim iz Bajine Bašte, ali da danas nisu pustili ni jedan.

On je naveo da su ekipe Gračanice i Lipljana danas trebalo da budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice.

Prema njegovim rečima, oni su na osnovu pređašnjih iskustva drugih sportskih timova, ali i na osnovu informacija iz, kako je objasnio, neformalnih kanala bili obavešteni da će utakmice biti odložene, jer gostima nece biti dozvoljeno da udu na teritoriju Kosova i Metohije.

Izuzetak koji je juce nacinjen za ženski odbojkaški tim Tara iz Bajine Bašte, bio je presudan da gosti ipak pokušaju da dodu i danas u Zubin Potok.

Mi smo danas bili skepticni po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juce nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juce pustili, ali danas nisu pustili ni jedan srpski tim iz Srbije, rekao je Dabic za KoŠev.

I predsednik odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice potvrdio je za Kos sev da je ovaj tim vraćen sa Brnjaka oko 14.00 casova zato što nisu posedovali dozvolu sportskog saveza Kosova.

Odbija se ulazak na Kosovo vozilu koje prevozi sedam igraca odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice. Lica ne poseduju odobrenje od sportskog saveza Kosova za odigravanje utakmice, navodi se u dokumentu koji je urucen predstavnicima kluba po zabrani ulaska, kaže Nešovanović.

Ovo je jedan u nizu od sve učestalijih primera zabrana ulaska sportskih timova iz centralne Srbije, napominje Kos sev.

Podsetimo, ranije danas košarkašice Lima iz Priboja je trabalo da odigraju utakmicu sa ekipom Zubinog Potoka na Kosovu i Metohiji, ali su zaustavljene na administrativnoj granici.

Ovo nije prvi slučaj zaustavljanja srpskih sportista, nedavno su isto prošli mladi košarkaši Sloge iz Kraljeva.

Treba napomenuti da su košarkašice Lima vraćene 24. marta na dan početka NATO bombardovanja naše zemlje.

Kurir sport

Foto: Čitalac Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track