BIO JE ZLATNI DEČKO AMERIČKOG SPORTA: Imao je milione, divnu porodicu, a zapravo je vodio DVOSTRUKI ŽIVOT SUROVOG UBICE
Foto: Aron Hernandez

PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA PLANETU

BIO JE ZLATNI DEČKO AMERIČKOG SPORTA: Imao je milione, divnu porodicu, a zapravo je vodio DVOSTRUKI ŽIVOT SUROVOG UBICE

Ostali sportovi -

Imao je samo 23 godine kada je potpisao ugovor vredan 40 miliona evra! Bio je sjajan sportista, delovalo je da ima sve u životu, ali stvarnost je bila drugačija...

Aron Hernandez je bio velika zvezda američkog fudbala, jedan od najboljih igrača moćnih Nju Ingland Petriotsa. Bio je uspešan i slavan, imao je divnu porodicu i delovalo je da čovek ne može biti srećniji od njega, međutim, sve je bila maska. Aron je zapravo vodio dvostruki život.

foto: Aron Hernandez

Hernandes se oduvek ponosio svojim portorikanskim poreklom. Rođen je u Konektikatu, gde je i odrastao. U srednjoj školi je počeo da igra američki fudbal i bio je jako uspešan. Tokom studiranja na Univerzitetu Florida postao je velika zvezda.

Neverovatan talenat je brzo unovčio. Sa 23 godine je potpisao petogodišnji ugovor sa Petriotsima vredan 40 miliona dolara. I privatni život je bio savršen. Imao je verenicu i prekrasnu ćerkicu. Zaista je delovalo da ima sve u životu.

foto: Aron Hernandez

Svoju verenicu Šanaju Dženkins upoznao je u srednjoj školi. Imali su kratak pekid veze, ali su se pomirili kada je Aron krenuo na fakultet. Ona je kasnije rodila prelepu devojčicu. Hernandez je odmah po rođenju deteta kupio kuću od 650 kvadrata vrednu 1,3 miliona dolara. Sve je bilo savršeno...

Međutim, niko nije znao da je Aron zapravo homoseksualac.

Njegov brat je otkrio njegovu veliku tajnu.

"Arona su privlačili muškarci, međutim, njegova veza sa Šanajom je bila iskrena. Voleo ju je i zaista je mislio da je ona njegova srodna duša".

foto: Aron Hernandez

I ona je zaista volela njega. Ostala je s njim kad su ga svi napustili. Zbog njega se udaljila od porodice. Samo ona je uspela da mu oprosti stravičan greh koji je počinio. Naime, Aron je jedne večeri ubio sestrinog verenika - fudbalera Odina Lojda.

Telo ovog sportiste pronađeno je 2013. godine u parku nedaleko od kuće u kojoj je živeo Hernandez. Nekoliko dana kasnije policija je uhapsila NFL zvezdu i njegov život je počeo da se raspada. Patriotsi su ga otpustili samo dva sata nakon hapšenja. Sponzori su počeli da otkazuju ugovore, a on je optužen za ubistvo prvog stepena.

Dok je to suđenje trajalo, Hernandez je optužen za dvostruko ubistvo koje se odigralo godinu dana ranije. Dvojica muškaraca ubijena su usred noći u automobilu zaustavljenom na semaforu. Hernandezov prijatelj, osuđivani kriminalac Aleksander Bredli, policiji je ispričao da je NFL igrač hladnokrvno ubio ta dva muškarca jer ga je jedan od njih ranije slučajno polio pićem u klubu. Bredli, koji je bio jedini svedok događaja, zatim je ispričao kako ga je Hernandez upucao u lice strahujući da će ispričati šta se dogodilo ili pokušati da ga ucenjuje. Iako je Bredli svedočio da je Hernandez iz automobila ispalio više metaka u dvojicu muškaraca u drugom vozilu, za to dvostruko ubistvo porota je odlučila - nije kriv. Američka javnost, ipak, ubeđena je da jeste.

Kasnije se saznalo da je zapravo bio jako problematičan. Godinama je konzumirao drogu koju nazivaju "anđeoski prah" (pravi se od anestetika koji se koriste kod operacija), družio se sa okorelim kriminalcima. Zbog droge je često bio paranoičan, mislio je da mu je život u opasnosti. Stalno je sa sobom nosio pištolj.

Hernandez je odrastao u mešovitoj porodici, bio je homoseksualac koji je u detinjstvu bio često zlostavljan. Kasnijeje otkriveno da je patio od teškog oblika degenerativnog poremećaja koji prouzrokuje impulsivno, nasilno ponašanje, ispade besa, paranoju i emotivnu nestabilnost. Dokazano je da od tog poremećaja često pate sportisti koji su imali traumu glave u dužem periodu. Lekari su rekli da je utvrđeno da ima najteži oblik bolseti koji su ikada videli kod 27-godišnjaka.

Džejms Peterson je objavio studiju o njegovom životu. Nakon nalaza obdukcije porodica je tužila NFL i Petriotse jer su znali da američki fudbal može uzrokovati ovaj poremećaj koji se može ustanoviti jedino nakon smrti.

foto: Aron Hernandez

Hernandez je 2017. godine u zatvoru izvršio samoubistvo. Obesio se uz pomoć čaršava. Tada je služio četvrtu godinu doživotne kazne zbog ubistva Lojda.

Kurir sport/Express

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track