TELOM BRANIO ĆERKICU OD METKA I IZGUBIO ŽIVOT! Priča o svetskom šampionu sa OREOLOM ISTINSKOG HEROJA (VIDEO)
Foto: Profimedia

NJEGOV NESEBIČNI ČIN SE NE ZABORAVLJA

TELOM BRANIO ĆERKICU OD METKA I IZGUBIO ŽIVOT! Priča o svetskom šampionu sa OREOLOM ISTINSKOG HEROJA (VIDEO)

Ostali sportovi -

Na današnji dan, 23. septembra 2012. godine, od posledica ranjavanja preminuo je bivši bokserski šampion u teškoj kategoriji - Kori Sanders.

Legendarni Južnoafrikanac izgubio je život kada su naoružani pljačkaši otvorili vatru u jednom restoranu u Pretoriji. Sanders je sa porodicom bio na proslavi 21. rođendana svog sestrića, kada su u restoran upali pljačkaši i počeli da pucaju.

Kori je legao na svoju ćerkicu kako bi je zaštitio, rekao joj je da se prave da su već mrtvi. Međutim, jedan metak ga je pogodio u želudac, a drugi u ruku. Kasnije je prebačen u bolnicu, gde je sutradan preminuo od posledica ranjavanja.

foto: Profimedia

Kasnije se ispostavilo da su ga ubila trojica državljana Zimbabvea, koji su zbog zločina osuđeni na po 43 godine zatvora.

Sanders je imao sjajnu boksersku karijeru, koja je trajala gotovo 20 godina (1989 - 2008. godine). U 46 borbi zabeležio je 42 pobede, od čega čak 31 nokautom.

foto: Profimedia

Najveći uspeh bila je senzacionalna pobeda nad svetskim šampionom Vladimirom Kličkom u martu 2003. godine, kada je postao šampion u teškoj kategoriji u WBO verziji.

foto: Profimedia

Kori je šokirao planetu kada je u drugoj rundi tog meča nokautirao favorizovanog Ukrajinca i oduzeo mu pojas.

Vladimira je osvetio stariji brat Vitaliji, koji je godinu dana kasnije porazio Sandersa u borbi za WBC pojas.

Kori je bio jedno od najvećih iznenađenja u istoriji bokasa ali i istinski ljudski heroj. Svojim hrabrim i nesebičnim činom stekao je slavu za sva vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track