PETLJAO SA DOPINGOM Mladi vaterpolista upropastio sebi karijeru! Ogroman je talenat, ali preti mu DRAKONSKA KAZNA I SUSPENZIJA
Foto: Profimedia

bila bi šteta...

PETLJAO SA DOPINGOM Mladi vaterpolista upropastio sebi karijeru! Ogroman je talenat, ali preti mu DRAKONSKA KAZNA I SUSPENZIJA

Ostali sportovi -

Dvadesetdvogodišnji vaterpolista Đuro Radović, nalazi se pod istragom Svetske antidoping Agencije (WADA) zbog koje bi mogao da dobije dvogodišnju suspenziju!

Radović je pokazao ogroman potencijal i bio je velika nada reprezentacije Crne Gore za koju je dobitovao kada je imao samo 17 godina, međutim zbog problema u kojem se nalazi, njegovoj karijeri preti duga pauza zbog neozbiljnog pristupa saradnji sa WADA.

Crnogorske Vijesti prenose da je WADA poslala predlog Svetskoj vaterpolo federaciji (FINA) da vaterpolisti odredi suspenziju u svim takmičenjima u trajanju od dve godine.

Vijesti navode da Radović nije bio pozitivan na testu, već da, u nekoliko situacija nije ispunio obaveznu dokumentaciju, ili je to učinio na pogrešan način.

Vaterpolo savez Crne Gore je potvrdio da je od FINA 7. oktobra stigao dopis u kojem se predlaže da Radović prihvati kaznu, a da za odluku ima tačno dve nedelje, tačnije do 21. oktobra.

Mladi vaterpolista je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, gde je saigrač sa Filipom Filipovićem, međutim, ukoliko ne uspe da izbegne kaznu, pitanje je na koji način će uopšte nastaviti da se bavi ovim sportom, ukoliko nastavi.

Đuro Radović je sa "ajkulama" osvojio Svetsku ligu 2018. godine u Budimpešti, a ima i bronzu sa Mediteranskih igara iste godine. Pre odlaska u Olimpijakos, sa velikim uspehom je igrao za Jadran iz Herceg Novog, sa kojim je osvojio 13 trofeja.

Kurir sport/A.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track