PODVIG NAJBOLJEG DŽOKEJA SRBIJE ĐORĐA PEROVIĆA: Posle Seula, pobede u KOREJSKOM DERBIJU, šampion i na hipodromu u Busanu! VIDEO
Foto: Facebook

istorijski uspeh

PODVIG NAJBOLJEG DŽOKEJA SRBIJE ĐORĐA PEROVIĆA: Posle Seula, pobede u KOREJSKOM DERBIJU, šampion i na hipodromu u Busanu! VIDEO

Ostali sportovi -

Jahač rodom iz Kragujevca zabeležio velike uspehe i širom Evrope, pobedio je na čuvenoj trci za "Pehar predsednika" u Rimu, oprobao se čak i u Japanu

Najbolji džokej Srbije svih vremena Đorđe Perović (39), ostvario je još jedan podvig, potvrdivši da je neprikosnoven u Južnoj Koreji. Posle šampionske titule iz Seula 2017. godine, u ovoj 2021 osvojio je ubedljivo šampionsku titulu na hipodromu u Busanu.

Naš as u sedlu najboljih korejskih galopera je sa 70 pobeda u sezoni i procentu uspešnosti 23,7 odsto, ostavio ostale jahače daleko iza sebe. Na taj način postao je prvi jahač u Koreji sa šampionskom titulom na oba hipodroma!

Perović je početkom avgusta prošle godine trijumfovao u Korejskom derbiju u Seulu na 1800 metara na peščanoj stazi sa grlom Sejv D Vorld, tako da se za njega može reći da je u kraljevskom sportu praktično "Kralj Koreje".

"Hvala puno svima a posebno mom timu i porodici, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće", napisao je Perović na Fejsbuku, zahvalivši se mnogobrojnim prijateljima, poštovaocima i pristalicama na čestitkama povodom istorijskog uspeha.

Đorđe Perović je kao džokej zabeležio velike uspehe i širom Evrope, pobedio je i na čuvenoj trci za "Pehar predsednika" u Rimu i to kako je isticao sa najgorim konjem. U Italiji je u jednoj trci bio uspešniji i od jednog od najboljih džokeja u istoriji Lanfranka `Frenkija` Detorija, Italijana rođenog u Milanu sa stalnim angažmanom u Velikoj Britaniji. Baza Perovića u Italiji je bila Piza.

Đorđe Perović
foto: Facebook

Perović je u Južnoj Koreji počeo da jaše u Seulu 2015, a posle samo dve godine je postao prvi stranac šampion-džokej. Nakon dužeg vremena u Evropi, Perović se vratio u Koreju krajem proleća prošle godine, ovaj put kako bi bio baziran u Busanu, ali to je bilo tačno usred prvog zaustavljanja trka zbog pandemije virusa korona, što ga nije omelo da opet zablista, iako mu je bez publike na hipodromu bilo mnogo neobično. Prozvali su ga "Balkanski vuk", ali i "Srpski Frenki".

- Kada se vratim u svoju zemlju, želim da ostanem u sećanju Korejaca kao dobra osoba, sportista i džokej - rekao je Đorđe Perović, koji je u Južnoj Koreji ostvario čak 339 pobeda, a od stranih džokeja jedino ima više Japanac Ikujasu Kurakane (347).

Pre dolaska u Južnu Koreju, Perović se oprobao i u izuzetno jakoj konkurenciji u Japanu, gde se na trkama okupljalo i po 200.000 gledalaca, ali uvek ističe da su mu najdraže pobede one koje su izvojevane na hipodromima širom Srbije.

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track